Най-старият тенис турнир в света “Уимбълдън” приковава вниманието на феновете

...
Най-старият тенис турнир в света “Уимбълдън” приковава вниманието на феновете
Коментари Харесай

“Уимбълдън” в цифри

Най-старият тенис шампионат в света “Уимбълдън” приковава вниманието на почитателите всяка година и за един състезател няма по какъв начин да има по-големи чест и популярност от това да вдигнат трофея на “свещената трева” в Лондон.
Британското издание “Телеграф” е подготвило най-впечатляващите числа във връзка с най-знаковото събитие в света на тениса:

500 хиляди фенове ще посетят “Уимбълдън” онлайн, като образуват величествените опашки към и във “Ол Ингланд клъб”. Британците се гордеят със способността си да се редят един зад различен в очакване да влязат и да зърнат най-големите майстори на ракетата, като постоянно километричните опашки са образувани от над 10 хиляди души.

28 тона ягоди се доставят всяка година за провеждането на “Уимбълдън”, тъй като точно ягоди със сметана е обичайното ядене за всеки клиент на шампионата. 10 ягоди с безкрайно количество сметана костват 2.50 паунда.

29 хиляди бутилки шампанско са разполагаем на най-известните посетители в ложите на кортовете.
19 хиляди кърпи биват продавани всяка година, като точно те се оказват обичаните аксесоари на последователите на тениса.

54 хиляди топки ще бъдат употребявани за всички мачове, като нормално 24 кутии се поставят за един дуел, само че според от продължителността може да се дозареждат.

165 лимузини са разполагаем на играчите и ги возят до съответните им кортове преди всеки мач.
170 младежи от локални учебни заведения гонят и подават топките на състезателите.

Повече от 30 километра е дължината на полиестерните “струни”, които се употребяват за наплитането на повече от 3000 ракети за играчите по време на шампионата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР