Най-старият голф клуб в света Мюърфийлд се съгласи да приеме

...
Най-старият голф клуб в света Мюърфийлд се съгласи да приеме
Коментари Харесай

След 275 години най-старият голф клуб в света прие жени

Най-старият голф клуб в света " Мюърфийлд " се съгласи да одобри дами за първи път в 275-годишната си история и постави завършек на дългогодишния сексистки скандал. Клубът, който се намира покрай Единбург (Шот), загуби правото си да е хазаин на професионални шампионати, откакто през 2016 година отхвърли да промени политиката си да приема само мъже. Година по-късно въпреки всичко имаше ново гласоподаване, с което бе позволено да се канят и дами, само че това е реалност чак в този момент. От " Мюърфийлд " оповестиха, че са поканили 12 дами за членове от 1 юли.

Алистър Кембъл, капитан на Почетната компания на голфърите в Единбург, която има и ръководи клуба, разгласи, че за него е чест да предложения дами. " Това бележи значима точка в славната история на клуба и с неспокойствие чакаме да посрещнем всички наши нови членове, с цел да споделяме великите полезности и обичаи на нашия клуб ", сподели Кембъл. 

Според правилника новите членове би трябвало първо да бъдат поканени, а по-късно и утвърдени от актуалните членове, както и от петима рефери. 12-те дами към този момент са в последната фаза на процеса.

Един от митовете към играта голф е, че името е абревиатура на Gentlemen Only Ladies Forbidden (GOLF), което обаче не е правилно.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР