Най-старият български морски курорт Св. св. Константин и Елена“ посреща

...
Най-старият български морски курорт Св. св. Константин и Елена“ посреща
Коментари Харесай

Започва VI пленер Докосване до природата 2023 – конкурс по живопис

Най-старият български морски курорт „ Св. св. Константин и Елена “ посреща участниците в VI пленер " Докосване до природата " 2023 – конкурс по живопис. Културното събитие ще се организира в интервала 11.09 - 20.09.2023 година в гр. Варна, к. к. „ Св. св. Константин и Елена ”.

VI пленер " Докосване до природата " 2023 събира надарени художници от цяла България, които ще творят навън, рисувайки с акрилни и маслени бои в действителна среда и изразявайки художествената страст в нея, черпейки хрумвания и ентусиазъм непосредствено от природата.

Пленерът е с избрана тематична устременост, която има за цел да покаже посредством изкуството и посредством другите креативен тълкования на създателите връзката сред морето, земята и хората.

Целта на Пленера е да се трансформира в място за срещи, опити и креативна среда за създатели от разнообразни генерации, да предложи на гостите на курорта от страната и чужбина естетическа приятност посредством изящни изкуства, да се утвърди като локация, която способства за развиване на културния туризъм във Варненския район и да основава нови публики.

Организаторите от Фондация „ Св.Св. Константин и Елена “ сътвориха подобаващи условия за участниците, като обезпечават настаняване, работна площадка, материали и нужната поддръжка. По време на VI пленер " Докосване до природата " като съпътстващо събитие ще се реализира практическо образование за техниките в живописта с възпитаници от Националното учебно заведение по изкуствата " Добри Христов “, гр. Варна.

Завършените произведения, основани по време на пленера, ще бъдат изложени в к. к. Св. св. Константин и Елена от 21 септември до 25 септември и в изложба Графит, гр. Варна от 27 септември до 07 октомври.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР