Най-старата военна болница в България – МБАЛ Пловдив към ВМА,

...
Най-старата военна болница в България – МБАЛ Пловдив към ВМА,
Коментари Харесай

Военна болница Пловдив стана на 130 години!

Най-старата военна болница в България – МБАЛ Пловдив към ВМА, отпразнува 130 години от основаването си. Празникът й почетоха управлението на ВМА, началникът на защитата, представители на Министерство на защитата и на Президентството на Република България, на община Пловдив, командири на военни формирования и други публични посетители.

През годините Военна болница-Пловдив е минала през разнообразни тествания – взела участие е в три войни, местена и преструктурирана е няколко пъти заради разнообразни условия - закривана е и още веднъж откривана, опожарявана, надстроявана, сменяла разнообразни наименования. Днес, макар провокациите, тя съумява да задържи водещите си позиции в района.

" 130 години – това са цяла безконечност. 130 години здраве, ред и обичаи. Колеги, благодаря Ви за усърдната работа. За мен този празник е една персонална идея, с която да продължа да работя за затвърждаване имиджа на Военна болница-Пловдив. Искам да изкажа своята благодарност към управлението на ВМА за промененото отношение към периферните лечебни заведения. Уважаеми генерал Мутафчийски, Вие върнахте вярата ни, че тази скъпа за нас болница ще бъде и ще пребъде ", съобщи в приветствието си началникът на МБАЛ-Пловдив полковник доктор Ангел Пеев.

От своя страна началникът на ВМА бригаден военачалник професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS акцентира, че макар сложната конкурентна среда, в която се намира, лечебното заведение съумява да задържи позициите си.

Доказателство за това са освен растежът на пациентите за миналата година, само че и ползата на лекари и специализанти, които през последните месеци са се включили към колектива на МБАЛ-Пловдив.

" В нашата управническа стратегия е заложено да обърнем взор към периферните ни лечебни заведения, тъй като те са централни за своето място в избраната географска област, в която се намират. Затова ние продължаваме с дооборудването им. Пловдивската ни болница обслужва най-вече военнослужещи от всички военни лечебни заведения. След като предходната година осигурихме 16-срезов компютърен томограф, за тази година се планува и закупуването на нов съвременен рентген. Още при започване на март ще получите и нови стерилизатори, в проектите ни е и нова реанимационна инсталация ", съобщи бригаден военачалник Венцислав Мутафчийски.

Той посочи, че тези вложения демонстрират отношението на управлението на ВМА към всички периферни лечебни заведения. Поздравления от името на министър Красимир Каракачанов сервира началникът на защитата военачалник Андрей Боцев: " Тази богата история демонстрира, че Вашата специалност е една от най-хуманните. Специалистите от тази болница главно обслужват контингента на Българската войска. И новината за новата инсталация няма по какъв начин да не ме радва. Благодаря Ви за всичко, което вършиме за българските военнослужещи ".

По случай 130-тата годишнина чиновници на МБАЛ-Пловдив бяха наградени за дългогодишна работа и висок професионализъм със заповеди на министъра на защитата Красимир Каракачанов, началника на защитата военачалник Андрей Боцев и началника на ВМА бригаден военачалник професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР