Най-спорният проект на Пловдив в този мандат – пробива под

...
Най-спорният проект на Пловдив в този мандат – пробива под
Коментари Харесай

Започва се! Правят първа копка на пробива под Водната палата

Най-спорният план на Пловдив в този мандат – пробива под Водната палата ще започват на следващия ден. Община Пловдив ще направи първа копка на обекта в 11:00 часа от източната страна на кръстовището на  бул. „ Цар Борис III Обединител “ и бул. „ Марица – юг “.
Прочетете още
Именно със старта на реконструкцията източната част на бул. „ Марица – юг “  ще бъде затворена за придвижване. Така направлението  от запад и север няма да бъде допустимо към източната част на Пловдив, а целият трафик ще се пренасочва към кръстовището на Чифте баня.

Окончателната разработка е, че левите завои на бъдещото кръстовище няма да бъдат вероятни, а вероятните посоки ще бъдат напряко и надясно.

Кръговото кръстовище в последна сметка ще бъде отстранено след Нова година, когато от компанията реализатор ще приключат действия по източната част. Също по този начин моста на Панаира няма да бъде затварян напълно за придвижване по време на цялата реорганизация като коли ще се движат в двете посоки в едно от платната на моста.

Фирмата реализатор по плана „ ИСА -2000 ” би трябвало да приключи плана до април 2024 година, само че от Община Пловдив упорстват за по-кратки периоди. Сумата по контракта е близо 10 млн. лв. без Данък добавена стойност.

Очаквайте поредност от материали за плана, както и мнения на експерти, както и данни от придвижването до момента! 

Може да се включите в  на TrafficNews за желанието на Община Пловдив за премахването на левите завои:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР