Най-спешното, което трябва да се направи, е овладяването на ковид

...
Най-спешното, което трябва да се направи, е овладяването на ковид
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Борисов е най-слабият премиер по ваксинации

" Най-спешното, което би трябвало да се направи, е преодоляването на коронавирус рецесията. Това ще стане с въвеждане на ред и прекъсване на хаоса, който сега царува. Този безпорядък ни докара до това да бъдем с най-висока смъртност в Европа, втори по смъртност в света и най-нисък % на имунизация. За всичко това има един провинен - Бойко Борисов. " Това сподели Атанас Зафиров, зам.-председател на Българска социалистическа партия и лидер на листата на " Българска социалистическа партия за България " в Сливен, в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по Нова Нюз.

" Бойко Борисов се прояви като един извънредно слаб и неопитен министър-председател. Неслучайно преди няколко дни това беше доказано от канцлера Меркел, която сподели, че точно държавните управления, които най-вече се оплакват, едното от които е българското, носят най-голямата виновност за рецесията с имунизациите ", продължи той.

По тематиката за шпионския скандал, Зафиров акцентира, че преди да се дават оценки, би трябвало да се изчака решението на съда и в случай че се потвърди, че има хора, които са изменили на отечеството, те би трябвало да бъдат осъдени по най-суров метод.

" Буди известно подозрение методът, по който беше осъществена тази интервенция. Без да изключвам нейната правота, допускам, че тя гони някакъв пиар резултат, а за какво не и избирателен. Защото нормално в света на шпионажа и в света на професионалната политика, тези неща се правят надалеч по-дискретно и надалеч по-внимателно, надалеч от камерите ", разяснява социалистът.

" Процесите на превъоръжение и рационализация на Българската войска би трябвало да продължат, тъй като техниката, с която сега се борави е от 60-те и 70-те години на предишния век. Но този проблем би трябвало да се преглежда в дълготраен проект. В момента най-големият приоритет пред България е опазването на здравето и стопанската система. Когато създадем предпоставки, тъй че животът и здравето на българските жители бъдат обезпечени, когато стопанската система проработи, тогава можем да мислим за попълване на бойната ескадрила. Има още два модернизационни плана, които не са по-маловажни. Аз съм кардинален съперник да бъдат толерирани един тип въоръжени сили, за сметка на различен. Проектите за модернизиране на всички въоръжени сили би трябвало да вървят редом ", сподели Атанас Зафиров по тематиката за рационализация на армията.

На въпрос за изхода от изборите, Зафиров разяснява: " В момента всички социолози споделят, че никой не може да се ангажира с краен резултат. Това демонстрира, че самите организации се презастраховат, тъй като това са едни по-различни и по-непредсказуеми избори. А самите изследванията демонстрират, че има един доста огромен прикрит избор и че процентът на хората, които желаят смяната, е по-голям. Българска социалистическа партия е потвърди, че е една поредна съпротива и аз имам вяра, че точно ние сме опция, която може да донесе смяната. "

Като заместник-председател по съдружната политика на Българска социалистическа партия, Атанас Зафиров напомни, че левицата е декларирала, че в случай че се стигне до съдружни договаряния за сформиране на държавно управление, ще се допита до членовете на партията. " Ние ще се съобразим с това, което ни каже партията ", удостовери той
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР