Най-спешният проблем за решаване в здравната система у нас към

...
Най-спешният проблем за решаване в здравната система у нас към
Коментари Харесай

Здравният министър обясни кое води болниците до фалит

Най-спешният проблем за решение в здравната система у нас все още е оцеляването на болничната помощ. Това акцентира в студиото на „ Лице в лице” по bTV здравният министър проф. Николай Петров. По думите му приказваме за насъбрани задължения на лечебните заведения от над 500 млн. лева

„ Има лечебни заведения, които са добре ръководени, има лечебни заведения, които са много зле. Едни процеси, които са се натрупали години наред, пристигна моментът да експлодират”, уточни той.

Според него в случаи като тези в Ловеч, Враца, Димитровград и Поморие има няколко казуса – закупуване на артикули, медикаменти и консумативи на неизгодни цени, неточно отдаване на пространства чартърен и неприятни контракти за взаимна активност, както и „ една справедлива причина” – клиничните пътеки.

„ От 2006-7 година, когато са стартирали клиничните пътеки, те не са мръднали като цена, заплатите на хората се калкулират от тези клинични пътеки”, изясни Петров. По думите му в един миг делът на възнагражденията нараства прекалено, а най-после дори и на тях се постанова да бъде посегнато.

Здравният министър се разгласи за предоговаряне на цените и дейностите, включени в клиничните пътеки, както и за изнасянето на част от тях в доболничната помощ за спестовност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР