Най-слабото място на режима на Путин е, че той вече

...
Най-слабото място на режима на Путин е, че той вече
Коментари Харесай

Икономист: Най-слабото място на Путин е идеологията на Дугин

Най-слабото място на режима на Путин е, че той към този момент не съумява да построи безапелационна идеология.

Неговите идеолози като Дугин по този начин и не можаха да измислят безапелационна идеология от кръпките на комунизма, царизма и православието, показва икономистът Евгений Кънев.

" Преди седмица писах, че Русия към този момент е банкрутирала - нещо, което през днешния ден видни банкери приказват по ТВ.

Пак преди седмица писах, че войната ще завърши този месец, тъй като Русия няма да издържи - поради което получих много гневни реплики за подценяване на съветската устойчивост.

А моите оценки са основани на изискванията за резистентност на властническите режими, за които нееднократно съм писал.

Да забележим по какъв начин Русия се държи по тези условия сега.

Условие 1: Поддържане на мощен наказателен уред

Засега той съумява сполучливо да репресира разширяващото се неодобрение на съветските хора против войната в Украйна. Но неговата резистентност ще зависи от ден на ден от изискване 2

Условие 2: Поддържане на непрекъснати входящи парични потоци.

Тук е огромният проблем - тъй като Путин мискалкулира внезапния отговор на Запада: ампутиране на част от запасите на Централната банка, изключване на основни банки от СУИФТ, евакуиране на западни бизнеси от Русия, отбягване на търговия с съветски артикули, вкл даже с есенциалните за съветската страна нефт и газ - всичко това води до милиарди загуби и механически банкрут. А обществените потребности, с цел да се пази мир посредством бюджета порастват - стотици хиляди си изгубиха работата, милиони изгубиха спестяванията си, а войната, която също желае милиарди всеки ден продължава отвън плануваното. Въпрос на време е паричният проблем да застигне и репресивния уред - на който се крепи властта на Путин.

3. Контрол върху житейските шансове

В такава турбулентна среда, Путин към този момент не може да дава обещание житейски вероятности на своя кръг, а той на техните кръгове: към този момент няма защита, а фундаментът на властническия режим е мощно разтърсен. На никого не му се живее живот като в Северна Корея, а вероятността - след загубите на активи на Запад, това да се случи и вкъщи не дава сън на всички облажили се в тези концентрични кръгове. Така че съпротивата против Путин естествено нараства като незабавна реакция за избавяне на кожите им.

4. Идеология, която сплотява народа към национална идея.

Най-слабото място на режима на Путин. Неговите идеолози като Дугин по този начин и не можаха да измислят безапелационна идеология от кръпките на комунизма, царизма и православието. А сказките за особена задача и великолепие на Русия се спукаха като балон на фона на опашките и мизерстващото население.

В това е основата разлика сред режимите на Сталин и Путин. Около Сталин въпреки всичко е имало вярващи в някаква идеология, въпреки и комунистическа.

Около Путин - има единствено мафиоти и цялата страна е замязяла на гангстерска организация, която ще се разпадне щом глутницата усети уязвимост на лидера си.

5. Предразполагаща интернационална среда

Уви за Путин, целият развъртян свят му обърна тил, а съдружникът Китай - не може да покрие всички дефицити. А и да можеше - неговите ползи са надалеч по-важни и те изискват положителни връзки със Запада.

6. Липса на логичен проект за войната в Украйна

Дори Путин да превземе Киев, какво ще прави по-късно?

Няма човешки запас да окупира Украйна, значи не може да ръководи нация, която в никакъв случай няма да му елементарни жервите и разрухата.

Няма и кого да постави за марионетка; всички проруски партии са в този момент против него.

Ако махне законната власт, с кого ще договаря за неутралитет?

От кого ще получи интернационално самопризнание, откакто и Китай ще го откаже?

При такива дадености, никой властнически режим не може да издържи дълго.

Защото няма запас и излаз за оцеляване.

Затова държа на моята прогноза за завършек на войната до края на месеца.

Защото краят на тази война е към този момент въпрос за физическото оцеляване на Путин. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР