Най-скъпо ще пътуват варненци с хартиено билетче, закупено от машина

...
Най-скъпо ще пътуват варненци с хартиено билетче, закупено от машина
Коментари Харесай

Очаква се двойно поскъпване на билетите, купени от автобус във Варна

 Най-скъпо ще пътуват варненци с хартиено билетче, закупено от машина в рейс, в случай че Общинският съвет на Варна одобри препоръчаните промени за транспорт на пасажери от Оперативна програма " ТАСРУД ", съобщи кореспондент на  Varna24.bg .

Вместо за левче, пътуващите ще заплащат 2 лв. за книжен билет, закупен в транспортното средство при един час пътешестване и 3 лв. при билет за 90 минути. 5 лв. ще коства на всеки билет за целодневно пътешестване, платен в рейса. 

При закупуване на билет от машина по спирките варненци и гостите на града ще заплащат надлежно 1,50 лева за пътешестване в границите на час и 2,50 лева за пътешестване 90 минути. Целодневният билет от машина остава 4 лв.. 

Целта е да бъдат подтиквани жителите да закупуват карти за градския превоз, които да са електронни и да бъдат презареждани от дата до дата, с цел да се избегне използването на машините в рейсовете и нежеланото скупчване на хора, изясни през днешния ден шефът на Оперативна програма " ТАСРУД " Младен Иванов. 

При опцията да бъде закупен билет от бордово устройство при лидера на транспортното средство цената ще бъде 2 лв., само че без право на прикачване в различен рейс.

За неточен пасажер пък пътуването ще коства 30 лв., излиза наяве от препоръчаните промени. 

При използването на интернет уебсайт или мобилно приложение цената на билетчето е 1,20 лева при 60 минути и 1,60 лева при 90 минутно пътешестване. 

Най-изгодни са електронните карти, които се планува да бъдат със следните цени:

За една линия, 30 календарни дни - 30.00 лева

За всички линии, 30 календарни дни - 40 лева. 

Карта за 10 пътувания - 10 лв., отпада бонусът от 1 лева, който се употребява в този момент. Картата може да се презарежда неведнъж.

Бонуси има към този момент при закупена карта за пътешестване от 20 часа на стойност 20 лева, когато пасажерът има право на едно гратис пътешестване в границите на час.

Три безвъзмездни пътувания плануват измененията, когато пасажер употребява електронна карта, заредена за 50 пътувания на стойност надлежно 50 лева. 

Цените на абонаментните карти са както следва:

1 линия, 30 календарни дни - 35 лева. 

всички линии, 30 календарни дни - 50 лева. 

1 линия, 90 календарни дни - 90 лева. 

всички линии, 90 календарни дни - 135 лева

1 линия 180 календарни дни - 180 лева

всички линии, 180 календарни дни - 270 лева. 

всички линии 365 календарни дни - 520 лева. 

Абонаментните карти за пенсионери за 30 дни по една линия остават 2 лева, а за всички линии 8 лева.  

Запазва се цената от 15 лв. за ученическите карти в границите на 30 дни, като зареждането ще става от дата до дата, а не в границите на месеца, както при останалите карти. 

Подробности вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР