Най-скъпи са храните в Пловдив, където в индустриалните паркове се

...
Най-скъпи са храните в Пловдив, където в индустриалните паркове се
Коментари Харесай

Бургас с най-евтини храни в цяла България

Най-скъпи са храните в Пловдив, където в индустриалните паркове се вземат високи заплати

Повечето съществени храни се продават на най-ниски цени в Бургас, а най-скъпо – в Пловдив, сочи изследване на bTV. Сравнението обгръща някои от най-често купуваните артикули.

Средната цена на кг захар е към 2.70 лв., такава е цената в София. Най-евтина е в Бургас - 2,30 лв., а най-скъпа - в Пловдив - 3 лв..

Пакет брашно от 1 кг. приблизително коства 1,40 лв.. В София и Бургас то се продава за 1,50 лв., в Пловдив - за 1.90 лв., а най-скъпо е в Силистра, където стига до 2.10 лв..

Олиото в София коства 4.90 лв., горе долу такава е и цената в Силистра. В Бургас цената му е най-ниска - 3.90 лв., а в Пловдив  - 5 лв..

Най-фрапиращи са разликите при сиренето и кашкавала, написа " 24 часа ".

Бургас още веднъж е водач – тук сиренето се продава за 9.50 лв.. В София, Благоевград и Силистра е към 13-14 лв. за кг., което е и междинна цена за страната. Богатите пловдивчани, които имат индустриални паркове и вземат хубави заплати, кг сирене стартира от 13 лева/кг., само че в скъпите магазини стига до 23 лв..

Подобно е ситуацията и при кашкавала. Средната му цена е 18 лв. на кг. Отново най-евтин е в Бургас, където се продава против 10 лв. на кг., а най-скъп в Пловдив, където цената стига до 25 лв..

Цената на каймата е към 8 лв. на кг. Този път най-евтина е в Добрич - 5.50 лв., а най-скъпа в Силистра - 11 лева на кг.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР