Най-скъпата вода в България - кална и негодна за пиене.

...
Най-скъпата вода в България - кална и негодна за пиене.
Коментари Харесай

В Шумен недоволни - хем водата им най-скъпа, хем кална

Най-скъпата вода в България - кална и негодна за пиянство. От Нова година влизат мощ новите цени на водата в цялата страна, като след повишаването в Шумен ще заплащат най-вече - 3.40 лв. за кубик. Хората обаче се оплакват, че против тази цена получават тиня и нечистотия от чешмите. казусът е в остарялата водопроводна система, поради която постоянно се постановат поправки, споделя Нова телевизия в утринния си блок.

Причината и обяснението се корени в бизнес проекта, който е признат от ВиК асоциацията и капиталовата стратегия към него, която би трябвало да бъде изпълнявана в идващите години. Трябва да бъде построена пречиствателна станция за чисти води и нов довеждащ тръбопровод от язовир Тича. Проблемът обаче е от няколко страни, а че самият язовир няма построена санитарна охранителна зона и мъчно може да бъде регламентирано.

С решението на КЕВР беше признато нарастването от 3.29 лв. за кубик да стане на 3.40 лв.. От "ВиК - Шумен " показват, че цената може да бъде арестувана. Това обаче би трябвало да стане с решение на Общото заседание на сдружението. Ако всички акционери желаят по-ниска цена, тя може да бъде направена такава. Такова съвещание ще има на 10 януари. В него има точка за избиране на нов шеф на ВИК сдружението, само че няма точка за нова цена на водата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР