Най-скъпата къща във Великобритания отново е за продан, съобщи Гардиън.

...
Най-скъпата къща във Великобритания отново е за продан, съобщи Гардиън.
Коментари Харесай

Най-скъпата къща във Великобритания отново е за продан

Най-скъпата къща във Англия още веднъж е за обмен, заяви " Гардиън ". Така нареченият " частен замък ", разполагащ с 45 стаи, който се намира на ръба на Хайд парк в Лондон, до момента бе благосъстоятелност на китайски милиардер, който го купи преди три години за повече от 200 милиона паунда.
Прочетете още
Сумата можа да е внушителна, само че вестникът оповестява, че разполага с информация, че има най-малко петима евентуални купувачи на 7-етажния дом, съобщи БНР.

Сред тях са членове на близкоизточни монархии и супербогати американски вложители.

На адрес 2-8aRutlandGate в началото през 30-те години на 19-и век са били издигнати четири обособени фамилни къщи, само че през 80-те години на предишния век те са били съединени и преустроени в една голяма резиденция, която по-късно през годините претърпява спомагателни усъвършенствания.

68 от общо 116-те прозорци на постройката гледат към Хайд парк.

През януари 2020 година " частният замък " бе продаден за рекордните 205 милиона паунда, като брокерът тогава разгласи, че купувачът е създателят и ръководител на CCLandHoldings – основана в Хонгконг компания, която има парцели в Китай и Обединеното кралство.

През седмицата обаче " Файненшъл таймс " заяви, че в действителност същинският собственик е различен в лицето на притежател на друга огромна компания - Evergrande.

Според изданието компанията е в дълбока рецесия поради насъбрани задължения и падащите цени на недвижимо имущество, само че оттова са отказали коментар.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР