Най-скъпата единайсеторка, която няма да вземе участие в Катар, струва

...
Най-скъпата единайсеторка, която няма да вземе участие в Катар, струва
Коментари Харесай

11 за половин милиард пропускат световното

Най-скъпата единайсеторка, която няма да вземе присъединяване в Катар, коства тъкмо 493,5 млн. евро, пресмята порталът transfermarkt.

Поради травми, слаба форма или просто тъй като националните им тимове не се класираха за най-големия международен футболен конгрес, куп звезди ще пропуснат шампионата.

Под рамката е подложен Давид де Хея. Испанецът не попадна в проекти на селекционера на “Ла Фурия ” Луис Енрике. Бившият треньор на “Барселона ” избра да вземе в Катар Унай Симон “Атлетик ” (Билбао) и още двама вратари. Баският пазач от години е желан пред Де Хея, който обаче прави необикновен сезон с “Манчестър Юнайтед ”. Цената на играча на “червените дяволи ” е 15 млн. евро.

Сънародникът му Серхио Рамос също не е в сметките на селекционера на Испания. Бившият капитан на “Реал ” (М), който е международен първенец от форума в Южна Африка, остана отвън главната група. Защитникът, който играе за френския гранд “Пари Сен Жермен ”, е оценен на 6 млн. Ако бе в състава на родината си, за Рамос това щеше да е пети мондиал.

Друг международен първенец също няма играе по терените в Катар. Матс Хумелс подвигна трофея през 2014-а в Бразилия, само че в този момент бранителят на “Борусия ” (Дортмунд) е навън от мондиала. Бранителят не бе включен в групата от 26 играчи на селекционера Ханзи Флик. Според профилирания уебсайт Хумелс коства 6,5 млн.

Последният в защитата на най-скъпия тим, който не е на международното, е британският национал Фикайо Томори. Играчът на италианския първенец “Милан ” не получи повиквателна от селекционера Гарет Саутгейт. Треньорът на “трите лъва ” изясни, че желае да заложи на опитни и потвърдени играчи в националния тим.

За сметка на Томори, който коства 50 млн., Саутгейт извика резервата в “Манчестър Юнайтед ” Хари Магуайър. Като отбранителни халфове в отбора са сложени Тиаго Алкантара и Н`Голо Канте Испанецът Алкантара, който е в “Ливърпул ”, се контузи при започване на сезона. Той се възвърне за месец, но селекционерът на Испания не го качи в самолета за Катар. Цената на полузащитникът е 18 млн.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР