Най-скъпата дамска чанта на света ще бъде продадена на търг.

...
Най-скъпата дамска чанта на света ще бъде продадена на търг.
Коментари Харесай

Най-скъпата дамска чанта в света се продава на търг

Най-скъпата дамска чанта на света ще бъде продадена на търг. Новината заяви английското издание Guardian, базирайки се на аукционната къща Christie's, която ще провежда наддаването.

Аксесоарът, който е във формата на сърце коства 3,8 милиона $. Въпреки това, специалисти са на мнение, че скъпоценната чантичка би могла да се продаде за двойно по-висока сума.

Чантата носи името "Диамантът от 1001 нощи " и е дело на швейцарския бижутер от арабски генезис Робърт Муавад. През 2010 година тя бе продадена за сумата от 3,8 милиона $ и с това влезе в Книгата на върховете на Гинес.



Творението е от 18-каратово злато и е инкрустирано с 4517 диаманта — 105 жълти, 56 розови и 4356 бели. Скъпоценните камъни са с общо тегло 381,92 карата.

 За основаването на дамската чанта са се трудили 10 от най-хубавите ювелири, които работили над нея сумарно 8800 часа — равняващи се на 367 дни непрекъсната работа.

Чанта, която Christie's назовава "шедьовър отрупан със скъпоценни камъни ", сега се намира в Хонконг, където ще остане до 26 октомври. След това ще бъде показана в Женева и Лондон.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР