Най-силното послание на НАТО към Русия е, че сме единни

...
Най-силното послание на НАТО към Русия е, че сме единни
Коментари Харесай

НАТО предупреди Русия: Единни сме!

Най-силното обръщение на НАТО към Русия е, че сме единни и няма да успее да ни раздели. Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг преди началото на днешната среща на върха на алианса в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той добави, че е належащо НАТО и Русия да запазят разговора и да реализират спомагателен прогрес в контрола над въоръжаването. По неговите думи връзките с Москва са " в най-ниската си точка от края на Студената война " поради съветското нападателно държание, което включва хибридни дейности, кибер удари и отравяния, в това число на територията на НАТО.

Столтенберг уточни, че участниците в днешната среща ще обсъдят идния в сряда диалог в Швейцария сред президентите на Съединени американски щати Джо Байдън и на Русия Владимир Путин. Той изрази убеденост, че водачите на страните от пакта ще поддържат двустранния метод към Москва - разговор и подсилване на отбранителните качества. Генералният секретар добави, че Китай не е зложелател на НАТО, само че основава провокации пред сигурността с разгръщането на военна мощност и по този въпрос алиансът би трябвало да вземе отношение. По неговите думи има благоприятни условия за съдействие с Пекин - в контрола над въоръжаването и при опазването на околната среда. Той означи, че Китай влага и пробва да управлява значима инфраструктура в границите на НАТО, да вземем за пример в развиването на далекосъобщителните мрежи от пето потомство. Според него това е мотив алиансът да вложи повече в софтуерното развиване.

Столтенберг изрази убеденост, че на днешната среща ще бъде одобрена програмата за развиването на алианса до 2030 година, с спомагателни общи инвестиции в защитата. По неговите думи срещата ще отгърне нова страница в трансатлантическите връзки. Той означи, че за пръв път тактиката на НАТО ще обхване и въпросите за опазването на околната среда. Вярвам, че днешните решения ще изпратят ясно обръщение за единството на НАТО, съобщи генералният секретар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР