Най-силният тенисист в историята на българския тенис Григор Димитров се

...
Най-силният тенисист в историята на българския тенис Григор Димитров се
Коментари Харесай

Григор Димитров е на полуфинал в Монте Карло след победа над поляк

Най-силният тенисист в историята на българския тенис Григор Димитров се класира за полуфиналите на Мастърс 1000 шампионата на клей в Монте Карло и по този начин изравни най-хубавото си достижение там – полуфиналът през 2016 година.

Той се наложи над поставения под №11 в схемата поляк Хуберт Хуркач с 6:4, 3:6, 7:6(2) след два часа и 27 мчинути игра.

В третия гейм Димитров проби на нула след неточности на противника при подаването му. След това затвърди за 3:1 и продължи серията си на 12 следващи извоювани точки. При 5:4 той сервираше за спечелването на сета. Българинът небрежно поведе с 40:0 и всичко свърши при първата опция, когато топката от ретура на Хуркач спря в мрежата. Частта продължи 34 минути.

Във втория гейм на идващия сет полякът стигна до първата си точка за пробив, само че Григор я обезврежда без проблеми и след това завоюва подаването си. В шестия гейм българинът беше продънен, откакто топката от разрези му бекхенд излезе в навън. При 2:5 Димитров подаваше за оставане в сета и се оправи със задачата. Така Хуркач би трябвало да подава, с цел да завоюва частта. Той поведе с 40:0 и осъществя първия си сетбол.

Българинът позволи брейк в откриващия гейм на заключителната част, само че на часа направи рибрейк за 1:1. В осмия гейм Гришо стигна на два пъти до точка пробив, само че сервисът избави 14-ия в ранглистата поляк. В идващия гейм Хуркач стигна до брейк пойнт след необикновен минаващ удар около колчето на мрежата и проби за 5:4, откакто слай бекхендът на Димитров се спря в мрежата. След това полякът сервираше за място на полуфиналите. Григор обаче поведе с 40:15 и върна брейка при втората опция, което вбеси противника, който запокити ракетата си. В идващия гейм 30-годишният хасковлия стигна на два пъти до мачбола, само че Хуркач ги избави с излизания на мрежата.

Стигна се до тайбрек. В него Димитров направи два минипробива и при размяната на полетата водеше с 5:1 точки. При 6:2 той имаше четири нови мачбола и осъществя още първия след ретур на Хуркач в мрежата.

Григор вкара 60 % първи сервис и завоюва 78 % от точките при разиграването му. Той записа и четири аса и две двойни неточности.

Следващия противник на българина е Алехандро Давидович Фокина от Испания, с който ще играе на следващия ден.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР