Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров стигна до първия

...
Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров стигна до първия
Коментари Харесай

Гришо спаси 2 мачбола и е на полуфинал в Ротердам

Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров стигна до първия си полуфинал за годината и общо 44-и в кариерата.

Той отрази два мачбола и се наложи на четвъртфинала на АТР 500 шампионата в зала в Ротердам над Алекс де Минор от Австралия с 6:3, 3:6, 7:6(6) след повече от два часа и половина игра, съобщи БНР.

Димитров избра да сервира и завоюва подаването си на 15. В четвъртия гейм 31-годишният българин стигна до точка за пробив и съумя след топка в навън на Де Минор. След това финалистът от 2018 година в „ Ахой “ затвърди за 4:1. При 5:3 първата ни ракета сервираше за спечелването на частта. Димитров поведе с 40:15 и осъществя първия сетбол със сервис от 219 км/ч, който австралиецът не съумя да върне. Частта продължи 35 минути.

Де Минор получи две следващи точки за пробив при започване на втория сет, само че Гришо ги обезврежда. При третата обаче австралиецът, който през днешния ден навършва 24 години, съумя след форхенд в навън на противника. В идващия гейм Димитров стигна до опция за рибрейк след отличен минаващ удар, само че не съумя и Де Минор поведе с 3:0. След това той продължи серията си след втори брейк В петия гейм българинът имаше три благоприятни условия да върне единия пробив, само че не съумя и при 0:5 сервираше за оставане в частта и се оправи със задачата. В идната игра 25-ият в света австралиец стигна до два сетбола, само че не съумя и Григор взе гейма. Де Минор още веднъж подаваше за сета при 5:3. Пак се стигна до 40:15 и този път съумя при общо четвъртата си опция.

Григор стартира решително заключителната част, само че в третия гейм беше продънен, откакто изпрати топката на сантиметър в навън. Веднага по-късно австралиецът затвърди за 3:1. В шестия гейм Димитров поведе с 40:0 при сервис на съперника си и направи рибрейк за 3:3. В идващия гейм Де Минор стигна точка за пробив, само че роденият в Хасково тенисист не трепна и я отрази след доста дълго разиграване, а след това избави още един брейкбол преди да вземе подаването си.

Стигна се до тайбрек. В него размяната на половините пристигна при 3:3 точки. Австралиецът получи два мачбола при 6:4, само че не съумя да затвори дуела. Димитров по-късно стигна до мачпойнт при 7:6 и го осъществя след виртуозно осъществяване.

Българинът приключи с 28 печеливши удари (6 аса) при 19 непредизвикани неточности (3 от тях двойни).

С триумфа той си обезпечи 90 точки за международната класация, с които ще изкачи три места до номер 25 в понеделник.

Съперникът на Григор на полуфинала се дефинира в дуела сред защитаващия купата си Феликс Оже-Алиасим от Канада и руснака Даниил Медведев.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР