Най-сетне разпитаха Щерьо, който отстъпи БМВ-то си, с което бе

...
Най-сетне разпитаха Щерьо, който отстъпи БМВ-то си, с което бе
Коментари Харесай

Щерьо, отстъпил БМВ-то, с което бе убит таксиметров шофьор: Не помня нищо, бях много пиян

Най-сетне разпитаха Щерьо, който отстъпи БМВ-то си, с което бе погубен таксиметров водач на моста на Адата, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.  Щерьо се явява, откакто е получил призовката в Германия, където живее и където се завърна незабавно след злополуката. Пред съдиите той сподели, че не помни нищо, тъй като бил доста пийнал.

Подсъдим по това дело е 23-годишният Александър Димитров от квартал " Столипиново ", родственик на Щерьо. Във съдбовната нощ през месец август 2019 година в колата са били двамата. Те са връстници. Автомобилът се води на бабата на Щерьо, която също е в Германия.

При трагичния случай на моста на " Адата ", сред 3 и 4 часа през нощта, на място почина 60-годишен лидер на такси, откакто водачът на БМВ-то, който е бил пийнал и дрогиран, не спрял на " Стоп ". Той управлявал автомобила с над 100 км/час.

Според обвинителния акт Александър, Щерьо и техни другари били на годеж в " Столипиново ", където използвали огромно количество алкохол, а Александър се дрогирал и с кокаин. Именно той предложил да идат с колата на бар, само че единствено Щерьо се съгласил. Тъй като не се чувствал съответен от изпития алкохол, той отстъпил ръководството на БМВ-то на Александър, който нямал шофьорска брошура.

При всички съвещания бранителите на Александър се пробват да потвърдят, че не той е управлявал автомобила-убиец. Някои от очевидците дадоха спорни показания, които не обясняват тъкмо кой е бил зад кормилото. Лекарката – очевидец, пристигнала с екип на Спешна помощ на мястото, изясни пред съда, че водачът е бил посочен от органите на реда. А техните показания се опират на свидетелските показания на очевидци. Младежите си контактували на турски от самото начало. Но единият от тях изпуснал и няколко български фрази, които били:  " Няма да подписваш нищо, аз ще ти намеря положителни юристи “. 

Делото още веднъж бе отсрочено за 18 март. На идващото съвещание би трябвало да бъдат разпитани още двама очевидци. Ще бъде показана и автотехническа експертиза.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР