Най-сериозният проблем пред служебния кабинет е избраният за премиер Димитър

...
Най-сериозният проблем пред служебния кабинет е избраният за премиер Димитър
Коментари Харесай

Киселова: Под въпрос е дали ще се намерят министри за служебния кабинет

„ Най-сериозният проблем пред служебния кабинет е определеният за министър председател Димитър Главчев да не може да откри министри. Може да се окаже мъчно да се намерят 19 пълнолетни български жители, които да са съгласни за няколко месеца да изоставен длъжността, която заемат и да влязат в длъжностен кабинет ”. Това съобщи доцент Наталия Киселова,  преподавател по конституционно право в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS.

Тя счита, че всички високи условия са рационални за редовно държавно управление. До м.г. философията на служебното държавно управление е била специалисти за малко да излязат от една битност и да влязат в друга, изясни Киселова.

За министрите остава спорът на ползи, изясни юристът във връзка оповестените през днешния ден в „ Държавен вестник ” промени в Закона за Българска народна банка. Според нея служебни министри най-лесно биха станали пенсионери, безработни или научни служащи, тъй като няма да имат спор на ползи.

Тя даде образец с някогашния ръководител на Народното събрание - Ива Митева, която преди да стане ръководител на 45-ото и 46-ото Народно заседание, беше специалист там. „ След това се опита да се върне на поста си, само че беше отстранена по противен метод и в този момент води дело ”, сподели Киселова.

Според нея даже Димитър Главчев не знае дали изборите ще са 2 в 1, тъй като той би трябвало да има техническо време, в което да организира диалози с възможните претенденти.

Другият сериозен предполагаем въпрос е, в случай че президентът реши, че не може да работи със служебния министър председател, сподели Киселова. Тя предвижда, че би трябвало да може и служебният министър председател да бъде заменен.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР