Най-сериозният проблем е, че ЕС иска и не иска руски

...
Най-сериозният проблем е, че ЕС иска и не иска руски
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Проблемът е, че Европа иска и не иска руски газ. Иска го сега, но не и в бъдеще

„ Най-сериозният проблем е, че Европейски Съюз желае и не желае съветски петрол и газ. Иска съветски газ в този момент, само че не го желае в бъдеще. “ Това сподели пред БНР Любомир Кючуков, шеф на Института за стопанска система и интернационалните връзки, посланик. Броят на енергийните специалисти у нас стремглаво се усилва до броя на жителите на страната, означи той.

Изглежда, че е реализирано решение на равнище Европейски Съюз, което не затваря опцията на обособени страни да постановат двустранни ограничавания за съветските туристи, най-много от страните съседки на Русия, разяснява Любомир Кючуков в предаването „ Преди всички “.
Няма реализирано единодушие за цялостна възбрана на пътуванията, а за унищожаване на облекченията по правилник, работещ досега, разясни Кючуков.

Темата съгласно него повдига няколко въпроса – един от тях е може ли да се търси групова виновност и да се постановат групови санкции – нещо, което нито една страна от света не признава.

В кръга на страните, които са срещу цялостното прекъсване на визите за руснаци са Германия, Франция, Италия, Гърция, Кипър, България също попада в тази група, добави той.
Неслучайно страните, които разчитат на съветски туристи, са срещу цялостната възбрана за издаване на съветски визи. В комбиниране с спирането на полетите това на процедура ще ограничи туризма до най-малко, посочи още Любомир Кючуков.

По въпроса с мигрантите Европейски Съюз е в прекомерно неуютна обстановка, уточни той и напомни, че Европа е упреквана в двойни стандарти по отношение на бежанците поради нееднаквото отнасяне на бягащите от войната в Украйна и на бежанците от други зони на спорове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР