Най-сериозните страхове относно автоматизацията са, че тя може да промени

...
Най-сериозните страхове относно автоматизацията са, че тя може да промени
Коментари Харесай

Зaщитaтa нa пpaвaтa нa xopaтa e минaлo: Opгaнизaция пaзи пpaвaтa нa poбoтите

Най-сериозните страхове по отношение на автоматизацията са, че тя може да промени обществото и да измести хората от доста работни позиции. Има организация, която се концентрира тъкмо върху противоположното мнение - по какъв начин хората могат да навредят на роботите.

Американската общественост за предварителна защита жестокостта към роботите ASPCR е организация, състояща се от тeзи, които считат, че роботите имат потребност от отбрана, написа Quartz.

Въпреки че съществува от 1999 година, организацията нашумя едвам откакто през последните години се ускори въздействието на роботите и хората започнаха да се усещат застрашени.

На уебсайтът на ASPCR се споделя, че в случай че машините се трансфорат в интелигентни същества, то сигурно би било толкоз грубо да ги нараниш, колкото и всяко рационално създание.

Тъй като постоянно среща насмешки поради своята идея, организацията споделя, че когато американското сдружение за попречване на жестокостта към животните е признато през 90-те години, неговата задача също е била осмивана.

ASPCR не е сама в напъните си. Европейският парламент също преглежда какви права и отговорности могат да се ползват за роботите. Сега не е належащо да има правила за машините, само че съгласно бранителите е добре да се създаде някаква рамка, тъй че, когато дойдат интелигентните роботи, обществото да има подготвеност да ги одобри.

Понастоящем ASPCR изяснява за какво роботите заслужават права, само че не подхваща дейности, с цел да постанова такива. На въпроса, какъв брой сериозна е активността на организацията?

ASPCR дава отговор: " Дейността на организацията ще продължи да бъде тъкмо толкоз сериозна, колкото и роботите са рационални. " / money.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР