Най-сериозните приложения се нуждаят от смесица от CPU, GPU и

...
Най-сериозните приложения се нуждаят от смесица от CPU, GPU и
Коментари Харесай

Рамона Продеа: Пазарът се премества към технологиите на AMD

Най-сериозните приложения се нуждаят от комбинация от CPU, GPU и други ускоряващи технологии

„ AMD е способна по един неповторим метод да сплоти CPU, GPU и други ускоряващи технологии и ние работим интензивно с нашите клиенти, с цел да превърнем тези решения в действителност ”, споделя Рамона Продеа , управител район Източна Европа, AMD

Настъплението на AMD през предходната година беше в действителност мощно, само че в компанията имат вяра, че това е единствено началото и към момента следва да се види цялостното влияние на новите артикули върху пазара. „ Смятаме, че пазарът на процедура се реалокира към високопроизводителните технологии, които създаваме в AMD. Има ясно обрисувано търсене и растяща нужда от по-високи равнища на изчислителна и графична продуктивност за работните натоварвания в редица стопански сегменти ”, показа в изявление Рамона Продеа , управител район Източна Европа в AMD.

Рамона, какво друго направи  AMD в последните години?

През последните 3 години ние дадохме напълно нов образ на продуктовия портфейл и софтуерната конкурентоспособност на AMD, като представихме три фундаментално нови архитектури за потребителските районен съд, графиката от висок клас и изключително значимия пазар на центровете за данни. И което е най-важно, ние сме единствено при започване на този продуктов цикъл, с голям брой нови клиенти и платформи, и чакаме още доста неща да се случат през 2018 година

Кои нови артикули бяха изключително сполучливи през предходната година?

Семейството процесори Ryzen стана необикновено известно измежду клиентите. Ние отбелязахме забележителен прогрес в пазара на районен съд запалянковците с доста мощно и стойностно предложение, изключително за геймърите и професионалните консуматори. За първи път от години AMD доближи от 40 до 50% пазарен дял в настолните артикули при стратегически онлайн търговски вериги от целия свят.

До каква степен триумфът на процесорите Ryzen и Ryzen Threadripper способства за възраждането на AMD?

2017-та беше година на формалния старт за изцяло нови артикули, необикновено амбициозна година с стартирането на над 10 разнообразни продуктови семейства, което докара до доста мощен растеж в приходите и връщането на рентабилността през третото тримесечие. Ние представихме две изцяло нови архитектури на чипове – Zen на изчислителното ядро и Vega на графичното ядро – и те безусловно трансформираха нашето равнище на конкурентоспособност на пазарите, на които сме се фокусирали.

През последните няколко тримесечия доставихме милиони процесори Ryzen и станахме очевидци на отличния банкет на Ryzen в района EMEA от страна на геймъри и запалянковци. Ryzen Threadripper се показва извънредно добре и дава растеж на най-горния сегмент на пазара за запалянковци, където през последните години ние нямахме сходни оферти.

Колко значим за AMD е пазарът на центровете за данни?

Виждаме големи нови благоприятни условия за нашия бизнес в осведомителните центрове, както за централните, по този начин и за графичните процесори. AMD има преимуществото да бъде единствената компания, която сега предлага и двата съществени типа решения, по тази причина ние продължаваме да влагаме по нашата пътна карта и работим съществено по продуктите от последващи генерации, с цел да ускорим темпото на нововъведения.

За разлика от някои сегменти от пазара на крайни консуматори, които могат бързо да се съживят, растежът при сървърите е малко по-бавен. Ако преглеждаме пазара на запалянковците, където пуснахме Ryzen в началните месеци на 2017 година, нашият прогрес може да се съпостави с излитането на аероплан. Сървърният пазар е по-скоро като огромен товарен трен, който потегля от гарата. Нужно му е време да набере скорост, само че един път като го направи, неговият ход става бърз и мощен.

Нашите процесори EPYC съставляват доста стойностно и мощно предложение и имаме вяра, че с времето то единствено ще се усилва, като от ден на ден приложения се настройват към EPYC. Тук играта не е с цените, тук за нашите клиенти са значими продуктивността и гъвкавостта. През ноември HP Enterprise анонсира DL385 – платформата с максимален размер на сървърния пазар. Тя е оборудвана с EPYC и доставките започнаха през декември. Обявихме също, че Microsoft Azure и Baidu одобряват AMD EPYC в своите центрове за данни.

Как AMD разпределя своя фокус сред настолните и мобилните районен съд?

Двата пазара имат характерни условия, по тази причина са им нужни характерни артикули. При десктопите ние се фокусирахме върху високопроизводителните процесори Ryzen 3, 5, 7 и Ryzen Threadripper, с цел да адресираме потребностите на геймъри, разработчици на наличие и запалянковци.

При преносимите компютри неотдавна пуснахме чиповете Ryzen Mobile, които сплотяват нашите CPU и GPU технологии. Това обезпечава продуктивността и енергийната успеваемост, нужни за нашето по-значително наличие във високия клас бизнес ноутбуци за първи път от доста време. Първите преносими компютри на НР с Ryzen Mobile бяха пуснати в продажба във Великобритания; също така Acer и Lenovo също оповестиха свои машини.

Ще видите огромен брой системи през първата половина на 2018 година – както ноутбуци, по този начин и настолни районен съд с Ryzen процесори. Добавянето на вградена графика обезпечава на нашите високопроизводителни Zen-базирани оферти по-голяма част от пазара, в сравнение с при „ единствено CPU ” настолните Ryzen процесори.

Какво да чакаме от AMD през 2018 година?

С маркирания прогрес през последните 3 години, ние имаме вяра, че сме единствено първоначално. Настъплението на нашите артикули през 2017 година беше в действителност мощно, само че ние не сме видели към момента цялостното влияние на тези артикули върху пазара.

Смятаме, че пазарът на процедура се реалокира към високопроизводителните технологии, които създаваме в AMD. Има ясно обрисувано търсене и растяща нужда от по-високи равнища на изчислителна и графична продуктивност за работните натоварвания в редица стопански сегменти.

Ние виждаме, че най-сериозните приложения в света, било то във високопроизводителните изчислителни среди, в машинното самообразование или изкуствения разсъдък, се нуждаят от комбинация от CPU, GPU и други ускоряващи технологии,  без значение дали са интегрирани в един чип, в многочипов модул или в редовно решение. AMD е способна по един неповторим метод да сплоти тези технологии и ние работим интензивно с нашите клиенти, с цел да превърнем тези решения в действителност.

По тази причина, аз имам вяра, че сме единствено при започване на историята на AMD. Последните 3 години са необикновено вълнуващи за нас и с неспокойствие чакаме развиването на нашите оферти през идващите 3 години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР