Най-сериозни са щетите в Бургаско след проливните дъждове по морето

...
Най-сериозни са щетите в Бургаско след проливните дъждове по морето
Коментари Харесай

Трагична е ситуацията в Бургаско


Най-сериозни са вредите в Бургаско след проливните дъждове по морето от последните дни. Ново свлачище се засилва в квартал "Сарафово ", а в понеделник пропадна и част от моста към летището. Десетки фамилии, които населяват къщи единствено на няколко метра от срутената земна маса, се опасяват, че домовете им може да рухнат.

През последните няколко дни в региона се изляха над 100 л/км.м дъжд. По думите на жителите няма задоволително шахти, които да отводнят падналия дъжд, описаха те пред камерите на Нова телевизия.

"С разрастването на кв. "Сарафово " и намаляването на дворовете, тази вода би трябвало да се оттича някъде. Ако тръгнем по улиците няма задоволително шахти ", съобщи пострадал гражданин на квартала.

Водата потегля в посока към морето и наводнява изби и приземни етажи. Изградено е отводнително оборудване, само че то не работи задоволително добре. На места канавката е запушена и не действа.

Местните се тормозят, че при идващ по-силен дъжд оградите на къщите им ще бъдат пометени от водата. Между 5 и 6 метра от земната повърхнина пред къщите към този момент е паднала.

"Контролът върху свлачищата се прави от Министерството на районното развиване. Общината също взе участие в този развой, с цел да извърши предписаните ограничения. Ние поддържаме терзанията на хората ", съобщи заместник-кметът по строителството, вложенията и районното развиване инж. Чанка Коралска.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР