Най-същественият въпрос е как ще свърши филмът и дали ще

...
Най-същественият въпрос е как ще свърши филмът и дали ще
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Или филмът ще завърши с хепиенд, или ще стане сериал през юли

Най-същественият въпрос е по какъв начин ще свърши филмът и дали ще има хепиенд. Така депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев разяснява метафорично пред БиТиВи опцията да се сформира държавно управление в границите на 49-то Народно заседание.

По думите му най-важно е да има държавно управление с работещ парламент. Задачата е да се откри вярната политическа технология да се случи. Шести избори през лятото е невиждан опит с демокрацията , който Дончев не знае до какво може да докара всичко това и с какво картината може да бъде по-различна. " Филмът тогава ще се трансформира в сериал ", счита депутатът от ГЕРБ.

Той дефинира предложенията на ПП/ДБ за сформиране на държавно управление като противоконституционни и имат корупционен привкус.

Дончев посочи, че ГЕРБ в последните два дни не са се виждали с Политическа партия. Да не докарваме играта до това кой ще мигне пръв, всеки би трябвало да направи компромис, прикани той и добави, че да се стигне до единодушие би трябвало да има споделена воля и от двете страни.

Според него би трябвало да се мисли за експертен кабинет. Има и друга технология - да се довършат диалозите по цели, по-късно да се селектира тим от специалисти, на които първите две партии имат доверие. Сега с неспокойствие се води диалогът по какъв начин ще се получат нещата, кой кого ще прецака, само че това не е най-съществената тематика, уточни Дончев.
 Борисов: Кабинет с втория мандат е парадокс, само че продължаваме да приказваме с ПП/ДБ
Борисов: Кабинет с втория мандат е парадокс, само че продължаваме да приказваме с ПП/ДБ

Илюзиите на сътрудниците се свеждат до един провален мандат, разяснява той

Той увери, че няма напрежение сред ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ за за работа на Народното събрание. " Както стана ясно процесът има три стъпки: обща законодателна стратегия, оптимално единодушие във връзка с управническа стратегия и единодушие във връзка с екип. Подходът може да бъде от не толкоз политически фигури или групово излъчени специалисти ", очерта Дончев вероятната развръзка за постоянно държавно управление.

Депутатът обаче настоя макар политическата рецесия, да се откри опция да се одобри бюджет.

Във връзка с опита за Иван Гешев, Дончев разяснява, че страна, в която има гърмеж до колата на основния прокурор, не е добър сигнал нито в самата страна, нито оттатък нея. Шокът в ГЕРБ пристигна от дали фамилията на обвинител номер едно е било в една от колите на кортежа, добави депутатът. Томислав Дончев настоя казусът да бъде разследван, с цел да се намерят причинителите или поръчителите на атентата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР