Най-съществените средства от бъдещите европейски програми са за Зелен преход

...
Най-съществените средства от бъдещите европейски програми са за Зелен преход
Коментари Харесай

Лорер: Със 140 млн. помагаме за енергийна ефективност за малкия и среден бизнес

" Най-съществените средства от бъдещите европейски стратегии са за " Зелен преход " и цифровизация. Това са милиарди, които са разпределени сред няколко основни министерства и първата от тези стратегии за енергийна успеваемост към този момент е действителност. Предстои да започва от април. Това са 140 млн. лева, които са разполагаем от нашето министерство за дребни и междинни предприятия за енергийна успеваемост. " Това сподели министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Той взе участие в Първи районен конгрес " Инвестиции и нововъведения в Благоевград “, проведен от общината взаимно с Американския университет. Най-успешните някогашни ученици на университета показват фирмите, в които работят, а измежду гостите са представители на посолството на Съединени американски щати, Германия, Азербайджан и други

Министър Лорер изрази подготвеност страната да оказва помощ и поддържа индустриалните зони, стартъпите, фирмите в напредък. " Предприемачите повече от 10 година се радват на поощряване от страната, откогато започват фондовете и тази година се похвалихме най-сетне с голям триумф - първият български еднорог. Искрено имам вяра, че до края на годината ще имаме втори и трети ", добави министър Лорер.

Относно анулацията на изключителната епидемиологична конюнктура, той сподели, че Народното събрание е Правителството ще решат кои ограничения за поддръжка ще останат. " Ние сме твърдо за оставане на някои ограничения. Със сигурност - поддръжката за лекарите е значима, с бизнеса ще обсъдим и мярката 60/40 и други ", добави Лорер.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР