Най-самотната къща в света стои от 100 години на отдалечен

...
Най-самотната къща в света стои от 100 години на отдалечен
Коментари Харесай

Най-самотната къща в света стои от 100 години на изолиран остров и историите за нея смразяват

Най-самотната къща в света стои от 100 години на далечен изолиран остров и се носят клюки, че е издигната за апокалипсис. Най-самотната къща в света се намира на далечен остров в средата на Атлантическия океан, а компания ѝ прави единствено инцидентно преминаващ транспортен съд. Забулен в тайнственост, за парцела се появиха доста смразяващи теории – в това число слухът, че е издигнат за зомби апокалипсис.

Бялата постройка стои крепко на зеления рид на остров Елирай към този момент съвсем 100 години, макар че е била подложена на въздействието на естествените стихии.

През 18-и и 19-и век живописното място, което се намира в най-североизточната част на архипелага Vestmannaeyjar, е било дом на няколко фамилии. Но през 30-те години на 20-и век дребното останали поданици се отдръпват и се реалокират от скалистата околност с повърхност 4,5 квадратни километра на континента в търсене на по-добър живот.

Оттогава насам отдалеченият остров е изцяло зарязан, а самотната къща провокира появяването на редица теории – едни от други по-странни.

Най-самотната къща в света стои от 100 години на изолиран остров и историите за нея смразяват (ВИДЕО) 12.08.24 22:37 Цветанка Ризова е пред слизане от екран, повода е скандална! 12.08.24 22:13 Русия показа първата в света артилерийска безпилотна наземна машина със 122-милиметрово оръдие 12.08.24 21:46 NYP: Защо нахлуването на Украйна в Курск може да промени разпоредбите на играта за Путин 12.08.24 21:25 Иво Инджев: Защитниците на Украйна уголемяват периметъра на своя надзор, Русия е на „ кръстопут “ 12.08.24 20:55

 

 

Според един от слуховете тя е издигната от екстравагантен милиардер, който възнамерявал да се отдръпна на острова при положение на зомби апокалипсис. Други настояват, че е благосъстоятелност на фанатично набожен аскет. Спекулира се даже, че певицата Бьорк има странната къща и даже води договаряния с държавното управление да купи острова.

За страдание, действителността е надалеч по-малко вълнуваща.

През 50-те години на предишния век ловната асоциация построява ловна хижа за ловци на бухали.

Хижата, известна като Ball House, към момента се употребява, а видеозаписът от вътрешността ѝ демонстрира съществени улеснения без течаща вода и електричество.
Смелите туристи могат да посетят мястото, само че стигането до него не е по никакъв начин елементарно, защото би трябвало да се борят с ниските температури и да се оправят с великански талази.

Приключението не свършва дотук, като търсачите на мощни чувства няма да намерят пристан, на който да слязат от лодката си, което значи, че би трябвало да изкачат скална стена, с цел да стигнат до задачата.

При идването си посетителите ще намерят комфортен диван, печка, столова, маса и столове, както и спалня.

Хиляди към този момент са добавили имената си в книгата за гости, в това число YouTuber Райън Трахан, който е прекарал нощта там и е записал това, което се е трансформирало в „ най-страхотното прекарване “.

Във видеоклип, гледан над 33 млн. пъти, откривателят води почитателите си на странствуване по подлото море. Той се среща с двама исландски локални поданици, с които яде „ сочна пържола “, до момента в който те изясняват по какъв начин всички материали, употребявани за построяването на къщата, са били пренесени до острова на ръка.

 

Източник – The Sun/Превод:SafeNews

Още вести четете в: Живот, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР