Най-самотната жена в света ще може да остане в Сибир,

...
Най-самотната жена в света ще може да остане в Сибир,
Коментари Харесай

Руски олигарх се притече на помощ на най-самотната жена в света ВИДЕО

Най-самотната жена в света ще може да остане в Сибир, където е живяла цялостен живот, на стотици километри от цивилизацията, откакто съветският милиардер Олег Дерипаска реши да й помогне.
След като домът й се срутил, служащи се притекли на помощ на Агафия Ликова (76), чийто последният оживял член на фамилията, избягал през 1936 година, с цел да избегне наказването на Сталин поради религията си.

Тя живее сама на това място в продължение на десетилетия.

Баща й и братята и сестрите са умряли през 1978 година и се счита, че неналичието на имунитет против "съвременните заболявания " е една от главните аргументи за гибелта им.

Ликова е родена в гората и отхвърля да се реалокира в град или цивилизация, а най-близкото до нея населено място е на към 240 км.

Тя прекарва по-голямата част от живота си като фермер от 18-ти век, отглеждайки лична храна, без никакви съвременни улеснения и се придържа към Библията.

С течение на годините обаче къщата, издигната от бащата и братята, се срутила и в тази част на страната температурата може да бъде до -50 градуса по Целзий, тъй че е доста значимо да се резервира здравето на 76-годишната жена, оповестява " „ Daily Mail “.

И до момента в който нещата вървят добре, те се грижат за нея и не поправят къщата й, с цел да не се болести с ковид.

"Ние се грижим за нея, когато я посещаваме. С или без вирус, тя в никакъв случай не се е сблъсквала с инфекции и заболявания досега. „ Знаем, че би трябвало да бъдем дисциплинирани и деликатни, с цел да бъде в сигурност “, сподели локален чиновник, който посещава дамата понякога, с цел да ревизира дали има някакви потребности и дали е добре, като се има поради, че в региона живеят единствено вълци и мечки.

Дерипаска, който финансира строителството на новата къща, е наел и помощник, който ще бъде там, с цел да помогне на Агафия да премине по-лесно през зимните дни.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР