Най-редкият сред редките розов диамант, оценен на 35 милиона долара,

...
Най-редкият сред редките розов диамант, оценен на 35 милиона долара,
Коментари Харесай

Рядък розов диамант за 35 млн. долара ще бъде предложен на търг

" Най-редкият измежду редките " розов елмаз, оценен на 35 милиона $ , ще бъде препоръчан на търг през юни в Ню Йорк, съобщи Франс прес, базирайки се на аукционна къща " Сотбис ". 

Скъпоценният камък " незамърсен " с тегло 10,57 карата е придобит през 2019 година от мина в Ботсвана. Брутното му тегло е 23,78 карата. Розовият елмаз ще бъде препоръчан за обмен на 8 юни в Ню Йорк, който се издигна до ранга на интернационален център на пазара на изкуство и първокласни артикули.

От аукционна къща " Сотбис ", благосъстоятелност на магната Патрик Драхи , оповестяват, че наддаването за оценения на 35 милиона $ елмаз " Вечно розово " ще бъде проведено по време на специфична седмица за продажба на бижута.

От отдела за продажба на бижута в " Сотбис " окачествяват розовия елмаз като " най-редкия измежду редките ". 

Оценката му от почти 3,3 милиона $ на карат е най-високата за драгоценен камък, препоръчан на пазара, означават още уредниците на търга. 

На процъфтяващия тръжен пазар в Ню Йорк аукционните къщи " Сотбис ", " Кристис " и " Филипс " насочват вниманието си към браншове, разнообразни от живописта и статуя, в това число бижута, облекла и движимо имущество на звезди на изкуството, писма, спортни артикули.

От " Сотбис " считат, че този розов елмаз - един от най-търсените от вложителите , е доста по-рядък от картина на белгийския сюрреалист Рене Магрит или творба на американския занаятчия на попарта Анди Уорхол, заради своята непорочност и съвършенство.

Настоящият връх от 71,2 милиона $ за продажба на розов елмаз беше реализиран в Хонконг през 2017 година Също в Хонконг розовият елмаз " Уилямсън " беше продаден предходната година за 57,7 милиона
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР