Най-реалистичният шанс за съставяне на правителство е с втория мандат.

...
Най-реалистичният шанс за съставяне на правителство е с втория мандат.
Коментари Харесай

Христо Иванов: Остриетата да останат извън властта

Най-реалистичният късмет за сформиране на държавно управление е с втория мандат . Това мнение изрази съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Той изясни, че Демократична България получили писмото от Политическа партия за сформиране на държавно управление с втория мандат , само че има законодателни дейности, които би трябвало да се подхващат, с цел да може да се осъществя втората директория. Демократична България поддържат по този начин изброените цели от Политическа партия, като желаят да излязат от зоната какъв брой е значимо да има разговор и какъв брой е значимо да има допирни точки сред партиите.

" Продължаваме промяната " взима втория мандат, само че под изискване

Свиква председателски съвет за разискване на законодателната смяна

Христо Иванов чака през днешния ден да бъде обявено по кое време ще се състои председателски съвет в Народното събрание. По думите на Иванов колкото и да е мъчно да има държавно управление, виновното държание да се откри формулата, то да бъде излъчено с втория мандат.

Христо Иванов уточни, че догатките за личен състав на Министерски съвет почнал от медиите. Мандатоносителят би трябвало да направи избрани анонси, само че е разумно претендентът за министър председател да бъде излъчен от " Продължаваме промяната ", настоя и той откакто това съобщи и Надежда Йорданова, някогашен правосъден министър в съдружното ръководство от предишния парламент.

Според Христо Иванов остриетата не би трябвало да участват в проектокабинета на Политическа партия и Демократична България . Лидерите би трябвало да бъдат в Народното събрание и всекидневно да обезпечават опцията да действа законодателният орган обикновено, сподели още той.
 Надежда Йорданова не е претендент за министър председател с втория мандат
Надежда Йорданова не е претендент за министър председател с втория мандат

Право на мандатоносителя е да си излъчи претендент за министър председател

Припомняме, през вчерашния ден при гласуването на предлагането за държавно управление с първия мандат на ГЕРБ/СДС проектокабинета на Николай Габровски не получи нужната поддръжка. Така се чака президентът Румен Радев да връчи втория мандат на втората политическа мощ в 48-то Народно заседание - " Продължаваме промяната ". Все още не се знае по кое време ще стане това, в случай, че президентът не един път разгласи желанията си да даде живот на Народното събрание, с цел да може то да гласоподава значими закони, свързани с реализацията на Плана за възобновяване и резистентност. 

Парламентът обаче се зае с промени в Изборния кодекс, върху които през вчерашния ден беше наложено несъгласие.

Едновременно с това като изискване за сформиране на държавно управление и приемане на поддръжка от Българска социалистическа партия беше посочено от " Продължаваме промяната " точно разграничителната линия сред хартиена бюлетина и машинно гласоподаване в Изборния кодекс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР