Най-разумно е Паметникът на Съветската армия да бъде преместен, за

...
Най-разумно е Паметникът на Съветската армия да бъде преместен, за
Коментари Харесай

Кирил Петков: Паметникът на Съветската армия трябва да е преместен, но не разрушен

" Най-разумно е Паметникът на Съветската войска да бъде изместен, с цел да бъде част от историята, само че да не бъде опустошен ". Това съобщи съпредседателят на " " по Би Ти Ви.

Всеки може да отстранява и реалокира монументи, само че ние като българско общество би трябвало да влезем в дълбочината на този проблем и да поговорим съществено коя е истината на нашата история, изясни той.

" Аз персонално нямам доверие, че в средата на нашата столица би трябвало да имаме монумент с човек, който държи шмайзер над главата си. Но, въпреки това, това е част от историята и не би трябвало да я забравяме. Да имаме толкоз имена на съветски генерали и да не знаем какво се е случило ", сподели още Петков.

Той разяснява и годишнината от началото на войната в Украйна.

" Става дума за един режим, който взема решение да влезе в територията на друга страна и да унищожи цялата инфраструктура ".

По думите му би трябвало да " излезем от територията и да го помислим на чисто човешко равнище ".

" Съчувствам със сърцето и душата си какъв брой доста хора страдат ", разяснява Петков. Според него България е застанала на вярната страна на историята.

Той разяснява и изявлението на някогашния народен представител Александър Дунчев, че в Политическа партия имало задкулисие и че някои в партията се пробват да ползват модела на - заграждане с послушковци.

" Нямаше с никой напрежение, който слагаше идеята в обособените позиции в листите. Въпреки че сме 6 партии, успяхме да реализираме обединяването, което сме се надявали ", сподели Петков.

Миналата седмица Александър Дунчев, който беше депутат от „ “ в последните два Народното събрание, изрази противоречие с метода на редене на листите. Той укори Политическа партия, че влизат в съглашателство с ГЕРБ по места.

Петков изрично отхвърли това да е правилно и дори изясни, че е предложил мястото си в София на Дунчев, само че той е отказал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР