Най-разпространената тарифа е 20 стотинки през деня по думите на

...
Най-разпространената тарифа е 20 стотинки през деня по думите на
Коментари Харесай

Председателят на КЕВР: Няма да има поскъпване на тока от 1-ви април

Най-разпространената цена е 20 стотинки денем по думите на ръководителя на регулатора.

Той беше безапелационен пред Нова телевизия, че от 1-ви април не чака никакво повишаване на стока. От 1-ви юли нарастването ще е по-малко от 10%. Тодоров сподели, че в случай че войната спре, цените ще се възстановяват.

Според него нашият пазар не е добре контролиран: “Търговците нямат задоволително пари, с цел да обезпечат заплащанията. Те имат забавяния на заплащания от своите клиенти. Регулаторът може да сътвори правила, по които да се работи в обстановка на криза”.

Тодоров беше безапелационен, че КЕВР основава рамката, по която работи пазарът, а общините са виновни за снабдяването с електричество за потребностите на осветлението.

“Ако свърши войната и Русия стартира да доставя както предходната година, цената на газа ще падне драстично”, сподели новият ръководител на КЕВР.

“Булгаргаз” не може да има този комфорт да подписва контракти, които са в ущърб на българския консуматор и след това да ги внася в КЕВР, съобщи Тодоров.

Той разясни, че сега не се внася азерски газ на оптимален потенциал, тъй като не е на цената по договорите.

Станислав Тодоров сподели, че с изключение на съветски и азерски газ, имаме и вместилище в “Чирен”, което ще ни помогне да се оправим със обстановката. Като опция уточни опция на потребителите сами да вземат решения. Той заяви за план на държавното управление за слънчеви акумулатори на покрива: “Искаме да дадем опция на потребителите да бъдат генератори. Всяка страна би трябвало да отстрани всички бариери хората да могат да генерират електричество”.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР