Най-ранобудните посетители на парламента, сред които много деца и младежи,

...
Най-ранобудните посетители на парламента, сред които много деца и младежи,
Коментари Харесай

Цвета Караянчева посрещна най-ранобудните посетители на парламента

Най-ранобудните гости на Народното събрание, измежду които доста деца и младежи, бяха посрещнати от заместник-председателя на Народното събрание Цвета Караянчева в Деня на отворени порти. Тя ги предложения да прегледат постройката, да заемат места в пленарната зала, сподели им по какъв начин се гласоподава с депутатска карта и отговори на всички техни въпроси. Те се интересуваха по какъв начин работят народните представители, по какъв начин се гласоподава и за какво се карат депутатите.

До 17.00 часа постройката на законодателната институция ще може да бъде посетена от жители в границите на самодейността Европейски дни на наследството.

Наред с всекидневието на парламентаристите, жителите, пристигнали в Народното събрание, питаха Цвета Караянчева за идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, какви стъпки се подхващат за влизането на България в Еврозоната, по кое време ще завърши построяването на новата пленарна зала на Народното събрание.



Приятно съм сюрпризирана, че доста младежи се интересуват от работата на Народното събрание, разяснява пред публицисти заместник-председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева акцентира, че институциите би трябвало да създадат всичко допустимо тези будни младежи да съумеят да се осъществят в България. Тук се работи съществено, разискват се закони, които дефинират бъдещето на страната, добави тя.

Най-малкият клиент - на 7 месеца, беше с родителите си и с 8-годишната си сестра Светлозара. Сред първите гости бяха и доста млади фамилии с „ бъдещи народни представители, ръководители на Народното събрание, министър-председатели и президенти”.

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев ще беседва в 16.30 часа с последните гости в пленарната зала на Народното събрание. Той ще предложения най-младите и най-любопитни измежду тях в кабинета на ръководителя, ще им опише за активността на институцията и ще отговори на техни въпроси.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР