Най-рано след 2 години незаконната автогара пред храм паметника Св.

...
Най-рано след 2 години незаконната автогара пред храм паметника Св.
Коментари Харесай

Фандъкова маха автогарата на Св. Ал. Невски, но след две години

Най-рано след 2 години противозаконната автогара пред храм паметника " Св. Александър Невски " може да бъде отстранена . Това стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова, която отговори на питането на общинския консултант от Политическа група 5 Симеон Славчев.

Освен писмения отговор, Фандъкова направи това и устно по време на днешната сесия на Столичния общински съвет (СОС). Общинският консултант Славчев остана незадоволен от сбития й отговор.

Симеон Славчев направи онлайн допитване след сигнали на Столичани за скупчването на рейсове пред храм-паметника. 84% от гласувалите желаят пространството да бъде пешеходна зона и парк с пейки за отдих . " Поздравявам Ви за ентусиазма, господин Славчев, само че както знаете, обществено е оповестен конкурс. Имаше и публично разискване на плана за зона 2, която ще бъде напълно реконструирана по европейска стратегия ", сподели Фандъкова.

С този отговор тя назова запалянковци членовете на Светия Синод (чиято постройка е против патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски " - б.р.) и жителите, които участваха в анкетата.

анкета
Да се забранят ли рейсовете към храм „ Ал. Невски “
Да Не, туристите носят пари Да се лимитират като численост Нямам мнение Виж резултати
Да

Не, туристите носят пари

Да се лимитират като численост

Нямам мнение

Тази реорганизация, след която ще бъдат отстранени рейсовете , може да бъде осъществена най-рано след 2 години, тъй като сега общината е на стадий оповестяване на социална поръчка. Иначе Фандъкова удостовери, че сега се търсят нови различни места за изнасянето на рейсовете.

От своя страна Симеон Славчев даде обещание, че ще внесе предложение в Столичен общински съвет за анулация на решението от 2014 година, когато е признато рейсовете да стопират пред храм-паметника " Св. Александър Невски ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР