Най-рано от началото на 2021 г. в центъра на София

...
Най-рано от началото на 2021 г. в центъра на София
Коментари Харесай

От януари 2021 г. кола в центъра на София само с екостикер

Най-рано от началото на 2021 година в центъра на София ще може да се лимитира придвижването на най-замърсяващите коли. Очаква се до няколко дни още веднъж да бъде качена за публично разискване измененията в Наредбата за техническите прегледи, която ще вкара екостикерите, написа в. Монитор. След следващо прецизиране на разпоредбите след осъществяване на ГТП лепенките на предните стъкла за преминат механически обзор ще означават в коя екологична група попада колата откъм нездравословните излъчвания, които отделя с отработените газове, съобщи за " Монитор ” зам.-шефът на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ” Дамян Войновски.

Целта е най-големите замърсители да не бъдат допускани в градовете в дни с замърсен въздух. Колкото по-нисък клас е колата, толкоз повече замърсява въздуха и ще има ограничавания за придвижването. И в този момент по време на механически обзор се следи какъв брой нездравословни излъчвания изкарва автомобилът.

За да няма операции, от автомобилна администрация желаят и включване на всички измервателни уреди към централизирана система. Междувременно от Столична община започнаха монтиране на нови камери, които ще могат да " четат " стикерите на колите в центъра на столицата.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР