Най-рано футбол в България ще има през месец юни! Това

...
Най-рано футбол в България ще има през месец юни! Това
Коментари Харесай

Ето кога ще има най-рано футбол в България

Най-рано футбол в България ще има през месец юни! Това сочат най-оптимистичните прогнози у нас. Както е известно, сега професионалният и аматьорският футбол, са под карантина, както и всички останали спортове в Европа и света. Извънредното състояние в България бе увеличено до 13 май, което значи, че футболистите ще продължат да се готвят самостоятелно, а тимовете да не съумяват да упражняват в цялостен състав. Така, в случай че всичко е наред и ограниченията взети от държавното управление реализиран мечтаните резултати, клубовете могат да съберат своите състезатели най-рано в средата на май. Предвид това, че играчите ще са имали тъкмо два месеца насилствена пауза, ще се нуждаят от най-малко 20 дни за подготовка.

Именно заради това преди 5-6 юни футболните почитатели няма да могат да видят своите любимци в игра по малкия екран. Повтаряме, че това нещо може да се случи в най-оптимистичния вид, защото на този стадий никой не може да каже докога ще продължи пандемията от Covid -19.

Преди седмица специфичната среща на експертната работна група, основана на 13 март 2020 година и включваща представители на БФС, Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти, показа пред клубовете няколко разнообразни разновидността за довеждане докрай на шампионатите – от най-оптимистичния до най-съкратения, с ясното конкретизиране, че всички те зависят напълно от решенията на държавните управляващи и Националния действен щаб.
 Ген. Мутафчийски за работната среща в БФС: Пълна дивотия! Правят сметки без кръчмар
След нея началникът на Националния действен щаб военачалник доктор Венцислав Мутафчийски се изрече остро, защото бе измамен, че надали не е взето извънредно решение и дата, за възобновяване на шампионата: " Това са сметки без кръчмар. Ние не знаем по кое време ще бъде вихърът на епидемията. Не знам от кое място ги измислят тези работи ", изригна едно от най-коментираните лица в страната през последните 20 дни, само че по-късно двете страни се схванаха.
 БФС отговори на военачалник Мутафчийски
Президентът на УЕФА Александър Чеферин обаче през вчерашния ден заплаши косвено БФС, че родните клубове могат да бъдат изхвърлени от присъединяване в евротурнирите, в случай че шампионата бъде прекъснато авансово, а участниците в шампионатите бъдат оповестени служебно. Шефът на футболната централа не остана изключително удивен от решението на Белгийската футболна асоциация да приключи локалното състезание и да разгласи Брюж за първенец. " Ще кажа следното: белгийците и всички останали, които обмислят същия ход, рискуват да изгубят правото си да вземат участие в европейските шампионати следващата година ", разгласи словенецът.
 Президентът на УЕФА заплаши България с изхвърляне от евротурнирите
От УЕФА към този момент обявиха, че изискват от федерациите да създадат всичко допустимо, с цел да може да няма служебни първенци и да се доиграят шампионатите, като точно заради тази причина беше анулирано с една година Евро 2020.

Интересното е, че белгийската Про лига има съвсем същия формат, като този на еfbet Лига. Първенството в България беше прекратено след 24-ия кръг, като оставаха два мача от постоянния сезон, а по-късно следваха шампионски плейоф от 10 мача, до момента в който две групи щяха да дефинират кой изпада непосредствено, кой ще играе бараж за оставане и кой ще се бори за евроквота след класиране на седмо място в крайното класиране.
 Първи първенец в Европа без игра
Така, в случай че изобщо бъде възобновено шампионата на България за сезон 2019/2020 година, това ще се случи в скъсен вид. Най-вероятно ще се изиграят единствено двата постоянни кръга, след които ще се дефинира, кой е първенец, кой изпада непосредствено, а също по този начин и участниците в шампионатите. Освен това от БФС ще желаят да се играят полуфиналите и финала за Купата на България, с цел да може да се дефинират всичките евроучастници, както са декларирани преди сезона - три от елита и един от купата. Единственото несъмнено е, че аудитория няма да бъде допускана на стадионите.

Със сигурност бараж сред седмия и третия в шампионата няма да има, само че има доста дребна възможност заемащите 13-о и 12-о място да играят непосредствено баражи с втория и третия от Втора лига, която сигурно няма да бъде възобновена през тази акция. Именно поради това се обмисля вид - повече отбори да влязат непосредствено от втория ешелон, с цел да се усили еfbet Лига, която да започва сезон 2020/2021 година, към 15 юли, в нов формат. Идеята е, да не се проваля другият сезон, с цел да се избави целия този, който към този момент е провален, само че ще забележим какво ще се случи.

Другата седмица ще има нова среща на експертната работна група в БФС, след която да има повече изясненост. Със сигурност думите на Чеферин ще принудят родната централа да не приключва шампионата, както желаеха в началото осем клуба от елита - Арда, Лудогорец, Локомотив (Пловдив), Ботев (Враца), Царско село, Витоша (Бистрица), Дунав и Етър, които даже пуснаха декларация, в която предложиха шампионата да бъде прекъснато още през март.  Поискаха с декларация прекъсване на efbet Лига, подписани клубове обаче отхвърлиха да са " за " Това обаче не беше признато добре още тогава от БФС и Професионалната футбола лига, което се оказва най-хубавото решение, поради тежките думи на Чеферин, защото точно присъединяване в европейските шампионати е най-големият доход на българските тимове.

Шампионът Лудогорец без евроучастие и тази международна рецесия ще рискува да потъне в големи загуби, поради бюджета на " орлите ". За Левски и ЦСКА-София, които са другите съществени претенденти за Европа, ще бъде животоспасяващо вероятно присъединяване и минаване на няколко предварителни кръга от Лига Европа. Локомотив (Пловдив), Славия и Ботев (Пловдив) са останалите претенденти за шампионатите, а за тези клубове всяка една стотинка в допълнение е добре пристигнала, изключително в този момент, когато се чака огромната финансова рецесия у нас.

Със сигурност в родния футбол ще има тотална смяна, само че въпросителните, каква ще бъде тя, си остават. На този стадий обаче най-важно е жителите да сме още по-солидарни, още по-отговорни и още по-дисциплинирани, с цел да може пандемията да отшуми допустимо най-бързо в България.
Само по този начин можем да помогнем на Цар Футбол да се завърне по-бързо в всекидневието ни. #останисивкъщи
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР