Най-прясната рибена чорба този Никулден ще е в Ахтопол. Местните

...
Най-прясната рибена чорба този Никулден ще е в Ахтопол. Местните
Коментари Харесай

Навръх Никулден морски влизат за риба

Най-прясната рибена супа този Никулден ще е в Ахтопол. Местните риболовци са взели твърдо решение- на празника на Свети Николай Чудотворец да влязат в морето, да наловят чернокоп и барбун, а по-късно да създадат страхотна рибена супа и да почерпят всички. Въпреки, че е студено, на Никулден прогнозите са морето да е безшумно и умерено, разясниха морските от Ахтопол.

В Ченгене скеле пък не са спрели да пърпорят с лодките си из залива. Ловят чернокоп, платерина и кефал. При тях рибената супа ще е обичайно от седем или девет риби.

В казана ще закъкри вкусотия от паламуд, чернокоп, барбун, попчета, карагьоз, сафрид, платерина и още два типа риби, които се намерят във фризерите.

Традиционно, рибената супа ще е с тайнствената съставна част дивисил, и още нещо, което е строго секретно и се знае единствено от съдържателя на кръчмата „Морски сговор“. Именно той ще готви на празника и ще свари най-малко два казана рибена чорба. Ще го направи два пъти за един месец, защото риболовците от Ченгене скеле празнуват Никулден и по старому- на 19- ти декември, с цел да им отидат повече посетители.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР