Най-продаваният смартфон през третото тримесечие на годината е... миналогодишният iPhone

...
Най-продаваният смартфон през третото тримесечие на годината е... миналогодишният iPhone
Коментари Харесай

Лоши новини за iPhone 8: Защо седмицата го бие

Най-продаваният смарт телефон през третото тримесечие на годината е... миналогодишният iPhone 7, оповестява анализаторската компания Canalys, представена от CNBC. Оказва се, че новият модел iPhone 8 има по-слаби продажби и не съумява да завоюва потребителите по този начин, както се очакваше, съобщи vesti.bg.
Данните демонстрират, че за интервала Apple е доставила 13 млн. бройки iPhone 7 и 11.9 млн. бройки iPhone 8. Резултатите са доста по-слаби и по отношение на предходната година. Новият тогава iPhone 7 записва 14 млн. доставки, което подсказва, че настоящият iPhone 8 има проблеми с интереса на хората.

Според Canalys евентуалните аргументи са две. Първо, огромна част от най-върлите почитатели на Apple чакаха специфичния юбилеен модел iPhone X, който стартира да се продава едвам предходната седмица. Второ, елементарните почитатели евентуално ще предпочетат iPhone 7, който поради iPhone 8 става много по-евтин, само че не отстъпва чак толкоз като характерности на новия модел. Напрактика Apple сама " изяжда " пазара на iPhone 8 с различните си оферти.

Това наподобява неприятно на хартия, тъй като се основава усещане, че новият модел не е харесван задоволително. Реално обаче едва ли ще се отрази на финансовите резултати на компанията, тъй като общите продажби са огромни, а съгласно Apple ползата към iPhone X е " голям ". Този модел е по-скъп и носи по-голяма облага на компанията, което ще балансира по-слабите резултати на iPhone 8.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР