Най-прочутият мюзикъл в света Фантомът на операта“ на Андрю Лойд

...
Най-прочутият мюзикъл в света Фантомът на операта“ на Андрю Лойд
Коментари Харесай

Най-прочутият мюзикъл в света Фантомът на операта“ идва от Бродуей в София

Най-прочутият мюзикъл в света „ Фантомът на операта “ на Андрю Лойд Уебър прави своя дебют в България със седем представления от 11 до 14 април 2024 година, София, зала 1 на НДК. Билетите са в продажба от 27 ноември 2023 година

Най-известният мюзикъл на Андрю Лойд Уебър е и един от най-успешните в историята на развлеченията. Това е най-дълго играният театър на Бродуей, който през 2018 година означи 30 години на сцената с впечатляващите над 13 000 изиграни представления.

Спечелил е повече от 70 влиятелни театрални награди, в това число седем награди " Тони " и четири награди " Оливър ", в това число за най-хубав мюзикъл.

" Фантомът на операта ", основан на класическия разказ на Гастон Льору, се разиграва във превъзходния Париж през 30-те години на предишния век и споделя историята на музикален талант, прочут като Фантома, който обикаля потайностите на Парижката опера.

Хипнотизиран от гения и хубостта на млада актриса - Кристин, Фантомът я примамва за свое протеже и мощно се влюбва в нея. Без да знае за любовта на Кристин към Раул, манията на Фантома провокира трагичен поврат на събитията, в който се сблъскват ревнивост, полуда и пристрастености.

Със 100-членния си състав от артисти, музиканти и симфоничен оркестър, спиращи дъха пейзажи, смайващи театрални резултати и повече от 230 костюма

" Фантомът на операта " показва на публиката едни от най-известните и вълнуващи мелодии на Андрю Лойд Уебър като " The phantom of the Opera ", " Think of Me " и " Music of the Night ".

Оригиналният запис на лондонския актьорски състав става първият в английската музикална история, изкачил се до №1 в класациите, като с продадените над 40 млн. копия по целия свят се трансформира в най-продавания запис на мюзикъл за всички времена.

" Фантомът на операта " идва в София по съглашение с Really Useful Group. Това е истинската лондонска и нюйоркска продукция на Камерън Макинтош. Really Useful Group е компания на Андрю Лойд Уебър, която продуцира и разпространява неговата музика по целия свят, в това число едни от най-успешните и най-дълго играни мюзикъли като " Фантомът на операта ", " Котките ", " Исус Христос Суперстар ", " Евита ", " Sunset Boulevard ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР