Най-притеснителното за мен е, че през последните години националните празници

...
Най-притеснителното за мен е, че през последните години националните празници
Коментари Харесай

Кметът, забранил Хелоуин: Празниците се приемат като почивни дни

Най-притеснителното за мен е, че през последните години националните празници започнаха да се одобряват като почивни дни. Това съобщи кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов в изявление за Нова телевизия.
Припомняме, че в последните дни към общината се разшумя, защото Симеонов забрани да се чества Хелоуин във всички общински пространства, детски градини, учебни заведения, читалища и го размени с факелни шествия по случай Деня на будителите.
" Това са дни, в които ние би трябвало да излезем дружно и да почувстваме това, което имаме като завещание, просвета и нещо, за което би трябвало да се гордеем ", добави той през днешния ден (5 ноември).
" Не е правилно, че разединих обществото. Обединих българите. Това, което се случи на идващия ден сподели, че в действителност имаше смисъл от тази тревога, не толкоз възбрана, а тревога за българщината. И имам вяра, че това ни сплоти ", счита Симеонов.
Той разгласи, че на факелното шествие за Деня на националните будители по улиците на Елин Пелин са излезли няколко стотин души.
" Със сигурност възбраната не е най-подходящият метод ", разяснява още Симеонов, само че съгласно него тя е подействала като събуждащо за доста хора.
Кметът добави, че възбраната няма юридическа стойност, само че е подействала като една тревога, защото множеството деца са считали, че идващите почивни дни са поради Хелоуин.
Според него всичко това, което българите имат, е в действителност скъпо. И когато усетят усета на всичко същинско, в действителност могат да осъзнаят, че имат с какво да се гордеят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР