Най-притеснителните тенденции в работата на прокуратурата са липсата на прозрачност,

...
Най-притеснителните тенденции в работата на прокуратурата са липсата на прозрачност,
Коментари Харесай

По-лошо не може да стане: Прокуратурата разследва корупцията непрозрачно и нелогично

Най-притеснителните трендове в работата на прокуратурата са неналичието на бистрота, двойните стандарти при повдигането на обвиняванията и публикуването на информация, както и необяснимите забавяния за формиране на каузи при съществени подозрения за корупция. Това са част от изводите в годишния отчет на " Антикорупционния фонд " за работата на антикорупционните институции в страната.

Документът демонстрира, че прокуратурата постоянно отхвърля да обезпечава бистрота по знакови случаи, които са необятно рекламирани първоначално, само че в един миг осведомителният поток просто стопира. Институцията не споделя какво се случва с тези избутани настрана знакови каузи, а всички опити да се получи информация се увенчават с крах.

Такива са делата по плана АЕЦ „ Белене “. Те са формирани преди повече от три години и за тях няма обществена информация. Прокуратурата на Сотир Цацаров обществено популяризира повдигането на обвиняванията против трима някогашни министри - Делян Добрев, Румен Овчаров, Петър Димитров, както и против двама някогашни шефове на Националната електрическа компания.

Въпреки публичният интерес, няма изясненост какво се случва с тези следствия, дали са завършени и за какво не са, в случай че не са

Три условни присъди
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР