Най-приоритетни за МТСП са проблемите на хората с увреждания. Това

...
Най-приоритетни за МТСП са проблемите на хората с увреждания. Това
Коментари Харесай

Родители на деца с увреждания скочиха срещу бля-бля на министър Петков

Най-приоритетни за МТСП са проблемите на хората с увреждания. Това стана ясно от коментара на обществения министър Бисер Петков, който бе изслушан в комисията за взаимоотношение с жителите. Повече средства са заделени за хората с увреждания. 13 милиона лв. са планувани за интеграционните добавки. Представителна работна група приготвя закон за обществените услуги. До края на март би трябвало да е подготвена детайлната идея, акцентира Петков. А законът би трябвало да бъде показан дефинитивно до 15 октомври 2018. Според него сме се забавили със закона, само че поради това, че той би трябвало да е акуратен и да удовлетвори всички. До 30 юни би трябвало да се актуализира и закона за интеграцията на хората с увреждания.

Родители на деца с увреждания упрекнаха министъра, че показал " бля-бля ", а законът за хората с увреждания бил мъртъв закон. Според родителите се харчат ненужно пари. Хората с увреждания да имат институция, а да не са към Агенцията за обществено подкрепяне, желае Красимира Обретенова от Бисер Петков. Спрете да говорите за хората с увреждания в помощи, прикани тя. Родителите на деца с увреждания желаят заслужен живот. Спрете да прахосвате парите на това клето общество, настояха още те.

Родителите споделиха за борбите за живота на децата им. Кой приватизира и унищожа Фонда за лекуване на деца, питат родителите властта. Кога ще имаме електронно опазване на здравето, дами и господа, пита Обретенова.

Светлана Йорданова, заместник-министър на опазването на здравето има вяра, че ТЕЛК-овите сформира ще бъдат по-компетентни и по-мобилни с последните промени в Закона за здравето. Има идея за смяна в здравната експертиза.

Адрияна Стоименова, представител на национално показаните организации на хората с увреждания, оцени волята на МТСП да се усъвършенства ситуацията на хората с увреждания. Те оферират ограничения, които да лимитират подправените ТЕЛК и НЕЛК. Работодатели не желаят да наемат хора с увреждания, тъй като не им се занимавало. Социалният министър Бисер Петков акцентира, че към 50 милиона лв. годишно се харчат за подкрепяне на хората с увреждания.

Не съм Херкулес, макар голямото ми предпочитание, показа майка. Кога - е въпросът, който тя насочва към властта, очаквайки решение на въпросите, за които се приказва от години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР