Най-приемливо е да се даде подкрепа на правителство с мандат

...
Най-приемливо е да се даде подкрепа на правителство с мандат
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Партията на Слави Трифонов не е показала желание да състави кабинет

Най-приемливо е да се даде поддръжка на държавно управление с мандат на " ИТН ", само че партията на Слави Трифонов не е посочила предпочитание да сформира кабинет. Това съобщи членът на " Изправи се! Мутри вън! " и зам.-председател на Народното събрание Татяна Дончева.

" По думите й поддръжката на тяхната политическа мощ зависи от състава на препоръчаното държавно управление. " Ако съставът е прекомерно артистичен, в случай че сценаристите се наредят в Министерския съвет, ще се замисля дали това ще им е по силите. Партията на Слави Трифонов не е посочила по никакъв метод предпочитание да реализира мандата и сформира държавно управление ", сподели Дончева.

Председателят на " Движение 21 " сподели още, че си показва идващият кабинет да бъде с персони, специалисти в съответните ресори. " Избирателите чакат политиците да не им трансферират личните си проблеми. Избирателите дадоха явен знак, че желаят смяна, само че дадоха доверието си по този начин, че да е мъчно осъществимо съставянето на кабинет. Социологическите изследвания демонстрират, че над 60% не желаят предварителни избори ", съобщи Дончева.

Според нея хоризонтът пред едно вероятно държавно управление би трябвало да е до Нова година. За този интервал би трябвало да се промени изборното законодателство и състава на Централната изборна комисия. По думите й не е желателно да се стига до предварителни избори в този момент, тъй като вотът би трябвало да се организира в летния сезон. Добави, че не би трябвало едновременно да се организират избори за президент и народни представители.

По отношение на вчерашните разногласия в Народното събрание за чуването на " тримата огромни " в правосъдната власт, Дончева разяснява, че прокуратурата би трябвало да се извади от правосъдната система. Отхвърли обвиняванията в лобизъм поради оферти законопроект с промени в Наказателно-процесуален кодекс. " е всеки практикуващ правист е лобист. Текстът не планува преустановяване на каузи, а право на обвинения - откакто две години е бил със статут на обвинен и с мярка за неотклонение, да изиска делото да бъде импортирано в съда ", добави тя.

Относно апела на премиера в оставка Бойко Борисов - ГЕРБ да върнат мандата, Дончева съобщи, че изказването му не е имало фокус. Тя разяснява и думите му " мутрите си вкараха юристите в Народното събрание ". " От медиите, свързани с Пеевски и Борисов, отдавна съм наричана " юрист на мутри ". Разбрах в тези думи, че 12 година сме имали министър председател без грам институционална просвета. Независимо, че ръководителите на Върховен административен съд и Върховен касационен съд бяха изкуствено, с гласовете на ГЕРБ, вкарани в такова чуване, те не могат да бъдат питани за съответни каузи, даже юристите не могат ", добави Дончева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР