Най-пострадалите от поредното наводнение преди близо три месеца улици в

...
Най-пострадалите от поредното наводнение преди близо три месеца улици в
Коментари Харесай

Мизия в кал, държавата не е дала пари за справяне с наводненията от юли

Най-пострадалите от следващото наводняване преди близо три месеца улици в Мизия към момента са мъчно проходими. Асфалт е положен единствено на няколко места. Хората в града се тормозят от идването на зимата, тъй като тогава улиците ще станат безусловно непроходими, оповестява Нова тв.

Наложи се даже майка да носи на тил парализираната си щерка. Така Зорница и нейната майка излизат и се прибират всеки ден по улицата, която беше разрушена от пороя в Мизия през месец юли. И по този начин е всеки ден към този момент близо три месеца.

Оказа се, че възобновяване на улиците спряло даже преди да стартира.

"Общината няма по какъв начин да се бави заради простата причина, че парите, които би трябвало да се провиснал, се отпускат от страната. След като не сме почнали, значи, че нямаме парите ", съобщи зам.-кметът на Мизия Николай Нековски.

По част от улиците и тротоарите обаче към момента има от онази тиня, която засипа града на 10 юли и почистването на която не желае кой знае какво финансиране.

Кога и с какви пари ще се поставят тръбите за отводняването на улиците, хората също не знаят. И тъй като помнят и това наводняване от 2014 година и виждат какво се случва след пороя през актуалната година, хората за следващ път се тормозят, че още веднъж стават жертва на играта на "счупен телефон " сред локалната и държавната власт.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР