Най-после: Машина на времето може да бъде построенаИзследователи от университета

...
Най-после: Машина на времето може да бъде построенаИзследователи от университета
Коментари Харесай

Най-после: Машина на времето може да бъде построена

Най-после: Машина на времето може да бъде издигната
Изследователи от университета в Масачузетс откриха метод да основат машина на времето. Експертите допускат, че тя ще може да изпрати човек в предишното.

Създаването на такава технология за странствуване във времето може да стане благодарение на две сингуларности. Съществуването на затворени криви на времето в избрани условия се позволява от общата доктрина на относителността. Според това мнение се попречва нарушаването на правилото на причинно-следствената връзка.

Времеви линии, съгласно учените, могат да се образуват при съществуване на екзотична материя с негативна маса във физическата система. Наличието на последната във вселената не е потвърдено. В новата работа на американските специалисти е посочено, че времеви линии могат да се образуват и без екзотична материя.

За осъществяване на съответните дейности две свръхдълги материи би трябвало да се слагат паралелно една на друга. В центъра им е сингулярността. Това положение се назовава точка с безкрайна компактност, налягане и температура.

Някои учени настояват, че сингулярностите се намират в центъра на черни дупки. В този случай те могат да бъдат затворени от хоризонта на събитията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР