Най-после. Дълги години Toyota бе във Формула 1, но нямаше

...
Най-после. Дълги години Toyota бе във Формула 1, но нямаше
Коментари Харесай

Болидът на Toyota от „24 часа на Льо Ман“ излиза на пътя

Най-после. Дълги години Toyota бе във Формула 1, само че нямаше състезателен модел, с който да означи този факт. Още по-дълго време бе във WRC, само че също не предложи почтена опция на рали колите си. Сега обаче нещата ще се трансформират, тъй като Toyota има намерение да означи присъединяване си в „ 24 часа на Льо Ман “ с този автомобил.

GR Super Sport Concept е за Toyota това, което е Project One за Mercedes-AMG и Valkyrie за Red Bull Racing и Aston Martin: успех на инженерния и дизайнерски ноу-хау, насъбран в шампионата за устойчивост FIA World Endurance Championship.

За момента той е единствено първообраз, само че Акио Тойода е изразил желанията си това да се промени и прототипът да стане сериен супер автомобил.

Впечатляващият концепт е мощно повлиян от болида на Toyota в клас LMP1, с който японците към момента не съумяват да покорят „ 24 часа на Льо Ман “. Най-интересното е, че този автомобил употребява същите съществени съставни елементи, на които разчита и TS050 Hybrid, по тази причина умерено може да се каже, че е спортен автомобил за пътя.

В сърцето на GR Super Sport е 2,4-литровият битурбо V6 мотор, който е част от хибридната компановка, генерираща 1000 к.с. Изгорелите газове от него излизат през двата високо инсталирани ауспуха, които са на мястото, където нормално се намира задното стъкло. Конвенционалните странични огледала са сменени от камери, още две са инсталирани на предните калници.

Масивният сплитер начело и също толкоз огромен дифузьор откъм гърба, инженерите на Toyota са оптимизирали аеродинамичната резултатност, подпомагана от големия заден спойлер.

Кога ще излезе на пътя “ Toyota споделя, че „ ще мине известно време, преди да имате опцията да седнете зад кормилото “, само че и това е задоволително, защото въпреки всичко ще забележим GR Super Sport и като сериен модел.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Общо 62 участника се борят за наградата „ Автомобил на 2018 година в България”

Volkswagen (вероятно) още веднъж е най-големият производител в света

Защо идната ви кола ще е „ произведена” в Китай
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР