Най-популярният езиков модел с изкуствен интелект ChatGPT може да се

...
Най-популярният езиков модел с изкуствен интелект ChatGPT може да се
Коментари Харесай

Пароли, презентации, изследвания изтичат от разговори с ChatGPT

Най-популярният езиков модел с изкуствен интелект ChatGPT може да се окаже огромна дупка в сигурността - консуматори онлайн демонстрират по какъв начин чатботът пуска пароли и потребителски имена от един консуматор на различен, споделя Ars Technica.

Други оповестяват за изтекли професионални презентации за вътрешно прилагане, непубликувани научни отчети и публикации, и друга сензитивна информация.

Макар ChatGPT да беседва с нас в границите на " сесия " и хипотетично не пази никаква информация от диалозите, това не е напълно правилно - не всеки чат се пази на сървърите на OpenAI, само че парченца информация очевидно въпреки всичко влизат.

В един от образците консуматор се е опитвал да разгадае проблем с портал за медицински предписания - и до момента в който е употребил чатбота за асистент, е дал паролата си и потребителското си име. Друг консуматор, употребил чата за сходен проблем, внезапно е получил тези данни, а в добавка - името на първия консуматор и номера на портала.

През ноември други консуматори демонстрираха по какъв начин можем да накараме ChatGPT да изплюе имейли, телефони, и даже физически адреси на други консуматори или от данни, употребени за образованието на модела.

Преди всичко това значи, че в случай че работим (или се забавляваме) с чатботове, би трябвало да сме изключитено деликатни за това каква информация споделяме.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР