Най-популярната в света криптовалута bitcoin (биткойн) поевтинява до 13 хил.

...
Най-популярната в света криптовалута bitcoin (биткойн) поевтинява до 13 хил.
Коментари Харесай

Стойността на биткойна спада


Най-популярната в света криптовалута bitcoin (биткойн) поевтинява до 13 хиляди $. Причината, съгласно специалистите е поръчката на Южна Корея за подготовката на закон за цялостна възбрана на търговията с криптовалути.

Според данните на Coinmarketcap биткойна тази заран поевтиня до 13,13 хил.долара, само че по-късно се възвърне до 13,9 хиляди $. На борсата Bitfinex биткойна падна до 13,36 хиляди $, само че след това се възвърне до 13,63 хиляди $, а на GDAX – 13,47 хиляди $. Данните на Coindesk са за поевтиняване с 11 % - до 13,25 хиляди $.

Министърът на правораздаването на Южна Корея съобщи, че страната приготвя законопроект, който планува възбрана на търговията на криптовалута в страната, заяви телевизия CNBC. Министърът изрази безпокойството на ръководещите във връзка с обстановката с виртуалната валута. Южна Корея е един от най-големите пазари за търговия с биткойни и криптовалутата Ethereum.

Според данните на Coinmarketcap криптовалутата Ethereum с дял от 18 % от пазара тази заран отбелязва спад. Първоначалните данни бяха за намаляване от 15,8 % до 1,16 хиляди $. В по-късните часове цената се възвърне до 1,25 хиляди $. Третата по значение криптовалута Ripple с пазарен дял, изчисляван на 10 % е с позитивна наклонност и е от порядъка на 1,86 $, а Bitcoin Cash – 2,57 хиляди $.
Пазарният дял на bitcoin се пресмята на към 35 %.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР