Най-популярната криптовалута в света прескочи за кратко границата от 34

...
Най-популярната криптовалута в света прескочи за кратко границата от 34
Коментари Харесай

Биткойнът премина прага от 34 хил. долара

Най-популярната криптовалута в света прескочи за малко границата от 34 хиляди $, съобщи Блумбърг.

Дигиталната валута нарастна с 7,8% до 34 182,75 $, преди да падне още веднъж до 33 674,55 $ към 13:00 ч. българско време. През декември биткойна нарастна с близо 5%, откакто мина границата от 20 хиляди пункта за първи път в историята.

Последните облаги удължават ралито на противоречивия цифров актив от 2020 година, откакто той се срина през месец март с 25% на фона на финансовия провал в първите дни от пандемията от ковид.

„ Криптовалутата евентуално ще бъде на път да доближи 50 хиляди $ през първото тримесечие на 2020 година “, разяснява Антони Тренчев, съосновател на Nexo в Лондон.

Връщането на работа на институционалните вложители през тази седмица най-вероятно ще докара до нов растеж на цената след покупките на дребно през празниците, добави той.

„ Биткойнът все по-често бива включван в световните капиталови портфейли, защото притежателите му към този момент не са единствено софтуерни фанатици и спекуланти “, разяснява Майк Макглоун от Блумбърг предишния месец.

Привържениците на критповалутата са на позицията, че тя работи като актив за предпазване на благосъстояние на фона на  мащабното отпечатване на пари от централните банки.

„ Диталната валута в последна сметка ще нарастне до към 400 хиляди $ “, разяснява пред Блумбърг Скот Минерд, основен капиталов шеф в Guggenheim.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР