Най -опасното нещо в динята е фруктозата. И това е

...
Най -опасното нещо в динята е фруктозата. И това е
Коментари Харесай

Не преяждайте с диня

Най -опасното нещо в динята е фруктозата. И това е теоретичен факт.

Зухра Павлова, претендент на медицинските науки, ендокринолог в Московския държавен университет, изясни от какво би трябвало да се опасяват феновете на дините. Много хора неправилно считат, че това са нитратите, означи лекарят. Според нея „ да попаднеш на отровена с нитрати любеница в разгара на сезона въпреки всичко е необичайност “.

" Отравянето с нитрати беше настоящо преди половин век, когато дините бяха доста по-скъпи от торовете ", изясни лекарят и добави, че няма да има проблеми с нитратите, в случай че изберете плод без подозрителни петна и бучки по повърхността.

" Най -опасното нещо в динята е фруктозата. И това е теоретичен факт ”, акцентира Зухра Павлова.



" Фруктозата задейства развой в тялото, сходен на глада: продължавате да се чувствате гладни, даже в случай че сте преяли с любеница. Това води до риск от наднормено тегло и затлъстяване ", предизвести ендокринологът.

Тя изясни, че е доста елементарно да се оправим с непотребната фруктоза.

" Винаги би трябвало да ядете динята като десерт – не повече от 200-300 грама като количество. Няма потребност да разширявате с огромни количества от плода стомаха си - с годините еластичността му понижава и може да рискувате да се сдобиете с „ динено шкембе ” , поучава лекарят.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР