Най-опасното нещо, както аз го разбирам, не е каква е

...
Най-опасното нещо, както аз го разбирам, не е каква е
Коментари Харесай

Лукашенко разкри смразяващи неща за Путин и Вагнер

" Най-опасното нещо, както аз го разбирам, не е каква е била обстановката, а по какъв начин може да се развие и какви са нейните последствия ", съобщи Лукашенко съгласно беларуските държавни медии.

" Също по този начин разбрах, че е било взето сурово решение - да се унищожи " Вагнер ". Предложих на Путин да не бърза. Нека да поговори с Пригожин, с неговите командири ", споделя още Лукашенко, представен от Българска телеграфна агенция.

От своя страна, по думите на беларуския водач, Путин му дал отговор, че не може да се свърже с Пригожин.

" Слушай, Алекс, това е неефикасно. Пригожин даже не си подвига телефона, не желае да приказва с никого ", декларирал съветският водач.

Но Лукашенко съобщи, че е съумял да се свърже с шефа на " Вагнер " и съгласно неговия роман го е предизвестил, че ще бъде " сплескан като буболечка ", в случай че войските на " Вагнер " продължат настъплението си към съветската столица, разяснява Bulgaria ON AIR.

Два самолета, свързани с изпълнителния шеф на " Вагнер " Евгений Пригожин, кацнаха в беларуска военновъздушна база край Минск във вторник сутринта, съгласно сателитна фотография от BlackSky.

Кремъл признава на Лукашенко, че е оказал помощ за деескалацията на обстановката, макар че разказът на беларуския водач за събитията не е доказан от Путин или Пригожин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР